van der Horst

Nürburgring: Rast na zege heel dicht bij tweede titel

Start DTM Nürburgring Zaterdagrace
Start DTM Nürburgring Zaterdagrace
René Rast reed vandaag naar zijn alweer zesde zege van het seizoen nadat hij vanochtend ook al de pole had gepakt. Bruno Spengler en Marco Wittmann completeerden voor BMW het podium, waarbij laatstgenoemde vanuit de buik van het peloton zich een weg naar voren vocht. De tweede snelste Audi, na Rast, kwam uit de WRT-stal. Jonathan Aberdein reed immers een sterke wedstrijd en werd beloond met een vierde plaats. Hij hield daarbij merkgenoten Loïc Duval en Jamie Green achter zich.
Jonathan Aberdein - WRT Team Audi Sport
Jonathan Aberdein - WRT Team Audi Sport
Sheldon van der Linde was de beste Racing Bart Mampaey-rijder met een zevende plaats, hij hield op de meet een neuslengte voorsprong op teamgenoot Joel Eriksson. De derde Mechelse BMW, van Philipp Eng, diende na problemen met de versnellingsbak vanuit de pitstraat te vertrekken. De Oostenrijker kwam dan ook niet verder dan de veertiende plaats, één plek beter dan Pietro Fittipaldi in de WRT Audi.

René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
Nico Müller, die als derde had gekwalificeerd, maakte een valse start en werd daarvoor bedacht met een drive through penalty. De Zwitser, die tweede ligt in de tussenstand, scoorde vandaag niet waardoor de voorsprong van Rast op zijn merkgenoot nu al 47 punten bedraagt met nog drie wedstrijden te gaan. De Duitser kan morgen dus al de titel veiligstellen tijdens de zondagrace. De BMW's van Wittmann en Eng blijven derde en vierde in de tussenstand maar kunnen zich niet meer mengen in de titelstrijd, die nu tussen de beide Audi's zal worden beslecht.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 14 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons