van der Horst

Nürburgring: Rast van start tot finish

Rene Rast - Audi
Rene Rast - Audi
Rene Rast pakte vandaag tijdens de zondagrace alweer de zege nadat hij ook gisteren de beste was. Vanochtend liet hij tijdens een spannende kwalificatie al de snelste tijd optekenen, vanaf de pole nam de Duitser een uitstekende start om dan niet meer achterom te kijken. Paul di Resta (Mercedes) en Marco Wittmann (BMW) vervolledigden het podium, Bruno Spengler pakte voor het Mechelse RBM de vierde plaats.
Auer vs. Glock
Auer vs. Glock
De start verliep zonder incidenten, Rast kon Lucas Auer (Mercedes) en Timo Glock (BMW) achter zich houden. De Duitse ex-F1 piloot werd wat ongeduldig en probeerde na een handvol ronden een wat optimistische inhaalpoging op de jonge Oostenrijker. Glock duwde Auer rond en beide heren moesten achteraan aansluiten. Rast dus aan de leiding voor Gary Paffett (Mercedes), Mike Rockenfeller (Audi), Spengler (BMW) en di Resta.

Philipp Eng voor Joel Eriksson (BMW Team RBM)
Philipp Eng voor Joel Eriksson (BMW Team RBM)
Wittmann was na de verplichte pitstop de grote winnaar, hij kon zich vanaf de zesde stek nog opwerken naar het podium ten nadele van Spengler. Al bij al geen slechte dag voor Racing Bart Mampaey met ook nog eens Joel Eriksson op de zesde plaats en Philipp Eng op P8. Zij worden geflankeerd door nog een BMW, het exemplaar van Augusto Farfus.

Foto's: Arne Simons & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 9 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons