van der Horst

Nürburgring: SSR Performance wint – Belgen kennen pech

SSR Performance - Porsche 911 GT3-R
SSR Performance - Porsche 911 GT3-R
De Porsche van SSR Performance, bestuurd door Michael Ammermüller en Christian Engelhardt heeft op de Nürburgring de eerste race van de tweede manche van de ADAC GT Masters gewonnen. De wagen startte van op de pole en reed zo goed als heel de race aan de leiding. De Toksport WRT Mercedes AMG GT3 van Maro Engel en Luca Stolz legde beslag op de tweede plaats in, de Rutronik Racing Audi R8 LMS van Patric Niederhauser en Kelvin van der Linde palmde de laatste podiumplaats in.
Voor de belgen werd het een race om snel te vergeten. De team WRT Audi R8 LMS van Dries Vanthoor en Charles Weerts kwam in de kwalificatie niet verder dan de tweeëntwintigste tijd. In de race liep Charles Weerts al snel een lekke band op waarna de wagen tot opgave gedwongen werd. De tweede wagen van het team bestuurd door Ineichen en Bortolotti kwam niet verder dan een achttiende plaats. Het team zette nog een derde Audi in voor Goethe/Hall, maar deze eindigde slechts op de negenentwintigste plaats. Niels Lagrange (GRT Grasser Racing Lamborghini Huracan) startte achteraan en wist de race te beëindigen op de drieëntwintigste plaats.

Foto: ADAC GT Masters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 15 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons