van der Horst

Nürburgring: Tiende plaats voor Lagrange – Cup podium voor Van der Horst

Start Lamborghini Super Trofeo Race 1 Nürburgring
Start Lamborghini Super Trofeo Race 1 Nürburgring
Vito Postiglione en Karol Basz (Imperiale Racing) hebben op de Nürburgring de eerste van twee races van de vijfde manche van de Lamborghini Super Trofeo Europe gewonnen en verstevigen met deze overwinning hun leiderspositie in de puntenstand. Niels Lagrange en Frederik Schandorff (Leipert Motorsport) sloten de race af in tiende positie. Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport) werd tweede in de Lamborghini Cup en zet daarmee een stap verder richting titel.
Leipert Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Leipert Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Na de start was het Loris Spinelli (Antonelli Motorsport) die de leiding van de wedstrijd nam maar na de verplichte pitstop kwam al vlug  Karol Basz vooraan postvatten. De race werd vroegtijdig afgevlagd nadat een wagen op de piste vuur had gevat en werden Postiglione en Basz tot winnaars uitgeroepen. Kikko Galbiati en Joffrey De Narda (Antonelli Motorsport) werden als tweede geklasseerd voor Tuomas Tujula en Felipe Ortiz (VS Racing).


Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Lewandowski/Wlazik (VS Racing) eindigden vierde algemeen en wonnen de AM klasse. Joseph Collado (AGS Events) verloor alle kansen op de zege in de Cup klasse na een penaltystraf voor het overschrijden van de witte lijn bij de pitsuitgang, waarna de klassezege naar Supachai Weeraborwornpong (Team Lazarus) ging. Gerard Van der Horst werd tweede in de Cup klasse voor Tim Richards (Mtech).

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 15 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons