van der Horst

Nürburgring: Tom Coronel pakt de enige zege van het weekend

Tom Coronel - Comtoyou DHL Team Audi Sport
Tom Coronel - Comtoyou DHL Team Audi Sport
Nadat de mist zaterdag op de Nürburgring roet in het eten gooide en het programma verstoorde, besloot men bij de TCR Europe om de race van zaterdag te schrappen en alleen deze van zondag over te houden. Hierdoor mocht Tom Coronel in zijn Comtoyou Racing Audi van op pole vertrekken en hij hield zestien ronden ook stand om de overwinning in de race te claimen. Hij won voor Nicola Baldan in de Target Competition Hyundai en teamgenoot Franco Girolami.
  • Dreamdrive
Coronel moest vooral zien om in de eerste ronde stand te houden op de eerste plaats en dat deed de Nederlander met verve. Zowel Baldan als Girolami probeerden hun wagonnetje aan te haken in het begin van de race, maar echt bedreigen konden zij de knalgele Audi niet. Aan de meet had Coronel twee seconden voorsprong op de Italiaan, terwijl zijn Argentijnse teamgenoot de derde plaats pakte met drie seconden voor op Pepe Oriola in de Agressive Team Italia Hyundai. Josh Files in de Target Competition Hyundai vervolledigde de top vijf.

Franco Girolami - Comtoyou PSS Team Audi Sport
Franco Girolami - Comtoyou PSS Team Audi Sport
Natuurlijk rijst er ook de vraag of de tweede wedstrijd, die niet is kunnen doorgaan, verzet zal worden. De eerste berichten daarover zijn tot nog toe negatief. Er zijn namelijk nog maar twee weekends gepland in Monza en Barcelona, en daar zijn de tijdschema's compleet volzet. Dat verklaarde TCR Europe promotor Paulo Fereira aan TouringCarTimes. Daardoor kan de titel al misschien eerder in een beslissende plooi vallen voor Girolami. De Argentijn van Comtoyou Racing heeft namelijk 78 punten voorsprong op Files en kan in Monza al eventueel kampioen worden.

Foto's: TCR EuropeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zondag 28 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons