Nürburgring: Twee op twee voor Mikel Azcona

Mikel Azcona - Volcano Motorsport Cupra
Voor een tweede dag op rij stond er op de Nürburgring geen maat op Mikel Azcona. De Spanjaard deed er in tegenstelling tot gisteren wel minder lang over om zijn Volcano Motorsport Cupra naar de leiding te loodsen en hield deze daarna zonder problemen vast. De tweede plaats ging net zoals gisteren naar Franco Girolami (PSS Racing Honda), terwijl Teddy Clairet (Team Clairet Sport Peugeot) als derde over de meet bolde, hetzij wel onder voorbehoud.
Franco Girolami - PSS Racing Honda
Net zoals gisteren nestelde Azcona zich snel op de tweede plaats en tijdens de derde ronde snelde hij ook Jack Young (Brutal Fish Racing Team Honda) voorbij. Niet veel later deed Girolami hetzelfde en lagen de eerste twee plaatsen al zo goed als vast. Achter het duo werd er nog wel gestreden om de derde plaats en het zou tot in de laatste ronde duren vooraleer Teddy Clairet voorbij de Brit geraakte, hetzij met wat hulp. De Fransman tikte namelijk de Honda van Young aan, waardoor hij zijdelings door de Mercedes Arena gleed. Hoewel hij geklasseerd werd als derde, is de kans groot dat Clairet deze nog kwijt speelt.

Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Bij Comtoyou Racing kwam Tom Coronel vandaag niet in actie. De Nederlander had verplichtingen tijdens de Nederlandse Grand Prix en liet daarom deze race vallen. Zijn teamgenoten daarentegen reden wel en het was Nicolas Baert die als beste uit de race kwam met een achtste plaats, net voor Dusan Borkovic. Met deze uitslag doet Azcona een goede zaak in het kampioenschap en loopt hij verder weg op Girolami. Het verschil bedraagt nu 37 punten. Baert bekleedt op dit moment de zevende plaats in het klassement, maar wel met 50 punten achterstand op de Spanjaard. De volgende race op het programma is in Monza, op 25 en 26 september.

Foto's: Arne Simons

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zondag 5 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.