van der Horst

Nürburgring: Valkyrie Exype #Rookies verslaat Arnage Competition

Valkyrie Exyp #Rookies - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Valkyrie Exyp #Rookies - Lamborghini Huracan GT3 Evo
De voorlaatste wedstrijd in het kader van de Virtual Belcar vond plaats op de Nürburgring en het was Valkyrie Exype #Rookies die met de winst ging lopen. Oscar Py en Gaetan Anger konden de leiding overnemen door in het begin van de wedstrijd brandstof te besparen, om zo in het laatste uur een finaal gat te slaan op Arnage Competition. Valkyrie stond tweemaal op het podium, gezien de Lamborghini van Valkyrie Competition als derde over de meet ging.
  • St. Paul
Start 2022 Virtual Belcar Nürburgring
Start 2022 Virtual Belcar Nürburgring
Bij de start was er verwarring alom. Terwijl Valkyrie Competition al versnelde, deed Arnage Competition - die als tweede mocht starten - dat niet. Daardoor viel de roze Lamborghini terug naar een vijfde plek, al kon Jimmy Antunes snel terug aansluiten met de beide bolides van Valkyrie. Vanaf het eerste uur kwam er wel al een eerste serieuze schifting, want eens Antunes en Valkyrie Competition met Jonathan Poulet binnenreden, bleef Py buiten. Hij puurde er twee extra ronden uit vooraleer hij de pits opzocht. Carlos Diegues kwam er terug voorbij uiteindelijk, maar na de tweede pitstop zag Arnage Competition ineens tegen een achterstand aan van veertien seconden, die ze nooit meer goed konden maken.

Hierdoor pakt Valkyrie Exype #Rookies hun eerste winst in de competitie met Py en Anger, terwijl Arnage Competition met Antunes en Diegues tevreden moest zijn met een tweede plek. De top drie werd vervolledigd door Poulet en Fabio Besuch. Net daarachter eindigde Simdistrict Vibe eSports GT3 Green met Olivier Bultynck en Scott McFaull, die na een slechte start een inhaalrace moest inzetten; als vierde. Hiermee verliezen zij kostbare punten met oog op de strijd voor de titel.

GTE Racing by RED ANT - Porsche 911 GT3 Cup (992)
GTE Racing by RED ANT - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In Belcar 2 was het GTE Racing by Red Ant dat de race domineerde. Nochtans zag het er even minder uit voor Renzo Uylenbroeck en Maxim van den Hove. Bij de start werden zij in de flank aangereden, waardoor ze toch wat tijd verloren. Maar Uylenbroeck stelde in het eerste uur orde op zaken om alzo de leiding over te nemen en richting winst te rijden. Zij wonnen met 43 seconden voor BeSim-Racing #S van Benjamin de Paepe en Loic Lamolle. Flemish Simsports Yellow by Viraco met Hans Poelmans en Christof Raes namen plaats op het laagste podiumtrapje. Hiermee neemt GTE Racing by Red Ant de leiding over in het klassement, nadat ART Simracing al vrij vroeg moest opgeven.

Simtag e-Team - Aston Martin Vantage GT4
Simtag e-Team - Aston Martin Vantage GT4
Wie anders dan Fabrice Cornelis en Coen Klopman in Belcar 3, die met de Simtag e-Team Aston domineerden. Cornelis sloeg al vrij snel een gat, waarna Klopman dat zonder problemen vasthield, zodat de Oost-Vlaming het kon afmaken. Aan de meet had het duo een volle ronde voorsprong op de Arnage Competition BMW van Thomas Stockmans en Tom Van De Kimmenade, die zich een weg door het veld moesten banen nadat zij hun fast repair al vroeg gebruikten. De Traxxis by JWS Motorsport Aston Martin van Robbe Janssens en Jiri Crispeyn eindigde als derde. Hiermee zitten Cornelis en Klopman in de beste positie om de titel weg te kapen.

Arnage Competition - Audi RS3 LMS
Arnage Competition - Audi RS3 LMS
Ook in Belcar 4 was er weer een dominantie alom, met dank aan de Arnage Competition Audi. David Toth en Nuno Henriques sloegen al snel een gat op de rest van het veld en had aan de meet maar liefst meer dan een minuut voorsprong op de Flemish Simsports Red by Viraco Hyundai van Thomas Leysen en Ben Thaens, terwijl de BeSim-Racing #B Hyundai van Jelle Verstraeten en Glenn Grondelaers als derde over de meet ging, na een tactische zet van Flemish. Hiermee is het nu aftellen naar de finale op 10 en 11 december, met de Virtual 24 Hours of Zolder.

Foto's: Virtual Belcar Series / Foto-gm.beDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 15 oktober 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons