van der Horst

Nürburgring: Van der Horst ambieert podiumplaats en topt vrije trainingen

Van der Horst Racing en VS Racing op de eerste startrij in Misano
Van der Horst Racing en VS Racing op de eerste startrij in Misano
In het kader van de GT World Challenge Europe op de Nürburgring wordt dit weekend de derde en vierde wedstrijd verreden van de Lamborghini Super Trofeo. Voor Van der Horst Motorsport een nieuwe uitdaging na de twee tweede plaatsen in ProAM tijdens het openingsweekend in het Italiaanse Misano.
Gerard Van der Horst & Loris Spinelli
Gerard Van der Horst & Loris Spinelli
“Het is alweer een tijd geleden dat ik hier nog op de Nürburgring reed en het is opnieuw even wennen om de limieten op te zoeken,” aldus Gerard Van der Horst die opnieuw in ProAm het zitje deelt met de Italiaanse TGV Loris Spinelli.

“Het beloven in ieder geval opnieuw spannende wedstrijden te worden. Het duo Karol Basz / Andrzej Lewandowski, dat de twee races won in Misano, is een zeer snel koppel waarvan de AM-rijder toch een pak meer wedstrijdritme heeft opgedaan. Het feit dat Basz en Spinelli op de eerste startrij algemeen stonden in Misano spreekt boekdelen over de kwaliteit binnen ProAM. Ook de rest van het ProAm peloton is zeer competitief. Tijdens de tweede race in Misano moest ik alles uit de kast halen om onze tweede plaats veilig te stellen en reed ik over de meet met een voorsprong van respectievelijk amper 1 en 1,5 seconden op de derde en de vierde. Ik was dan ook zeer gelukkig met tweemaal zilver en het zal zeer moeilijk worden om Basz en Lewandowski voor te blijven.”

Gerard Van der Horst & Loris Spinelli
Gerard Van der Horst & Loris Spinelli
“Maar dat scherpt alleen onze ambitie aan. We zullen blijven vechten voor de zege, maar ambiëren telkens een podiumplaats. De regelmaat moet ons in staat stellen om hoog te eindigen in de klassering op het einde van het seizoen.”
Tijdens de twee vrije trainingen op vrijdag waren Van der Horst Motorsport en VS Racing met Spinelli en Basz de enige wagens die afklokten onder de 2 minuten, met tweemaal een snelste chrono voor de Italiaan binnen de stal van Van der Horst Motorsport. Dat belooft voor de komende kwalificaties.

Foto's: Van der Horst MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op vrijdag 4 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons