van der Horst

Nürburgring: Van der Horst Motorsport onterecht bestraft

Van der Horst Motorsport
Van der Horst Motorsport
De tweede en derde manche van de Lamborghini Super Trofeo werd dit weekend verreden op de Nürburgring in het kader van de GT World Challenge Europe. Twee knappe races met Stoneman/Galbiati en di Folco/Rosel als algmene winnaars. Van der Horst Motorsport werd met Gerard Van der Horst & Loris Spinelli tweemaal tweede, maar werd onterecht bestraft en bestolen van een zekere zege in ProAm en een derde plaats algemeen. Basz & Lewandowski deden zodoende de beste zaak in de tussenstand binnen ProAm.
Stoneman versus Basz: Lamborghini Super Trofeo
Stoneman versus Basz: Lamborghini Super Trofeo
In de eerste race van het weekend kon Karol Basz zijn pole niet verzilveren en het was Dean Stoneman die de leiding pakte voor Basz en Jonathan Cecotto. Na de pitstop gaf Kikko Galbiate, die de eerste plaats erfde van zijn ploegmaat niet meer uit handen en verwees het duo Miloš Pavlović / Raul Guzman naar de tweede plaats algemeen en in de klasse Pro. Over de derde plaats en de winst in ProAm was er achteraf flink wat discussie. Loris Spinelli, die het stuur erfde van Gerard Van der Horst rook winst in ProAm en was de snelste man op de track. De Italiaanse TGV sneed als een mes door het peloton en pakte de eerste plaats in ProAm ten nadele van Basz / Lewandowski. Maar de Italiaan had het podium algemeen in het vizier en ging in de aanval op het duo Di Falco / Rossel. Hierbij liep Spinelli een straftijd op van 5 seconden wat hem niet alleen de derde plaats kostte, maar ook de zege in ProAm die na Misano nu voor de derde maal op rij naar Basz en Lewandowski ging. Een opdoffer voor Van der Horst Motorsport die zodoende belangrijke punten verloor en zich niet kon neerleggen bij de beslissing van de stewards. Na analyse van de beelden blijkt dat Di Falco zijn landgenoot Spinelli naar buiten drijft waardoor Spinelli buiten de piste moest gaan rijden en er een licht contact volgde.
Van der Horst Motorsport
Van der Horst Motorsport
Spinelli werd achteraf bedacht met vijf seconden straftijd wegens het overschrijden van de track limits. En dit om een zware aanrijding te vermijden. De teleurstelling was dus heel groot onder de tent van Van der Horst die normaliter tevreden zijn met een podium en nu de overwinning uit de handen ziet glippen. Dit was het moment om het verschil met Basz / Lewandowski kleiner te maken in de tussenstand van het kampioenschap. Bovendien was er tijdens de pit window ook nog een safety car na een sortie van Dvoracek. Maar daar kon het team van Van der Horst Motorsport niet van genieten omdat Gerard zeer vroeg een pilotenwissel uitvoerde.

Spinelli mocht tijdens de tweede race vertrekken vanop de pole en de Italiaan was duidelijk op revanche uit. Hij spurtte weg van de concurrentie, verbeterde zijn chrono van de pole en was de enige piloot die zijn Lamborghini onder de kaap van 1’59” joeg. Hij was de snelste man van het weekend. Gerard Van der Horst nam tijdens de pitstop over en zorgde met een tweede plaats voor een tweede podium op rij. Opnieuw winst in ProAm voor Basz / Lewandowski terwijl di Folco / Rossel de algemene zege pakten voor Gilardoni / Boccolacci en Pavlovic / Guzman.
 
di Folco / Rossel: Lamborghini Super Trofeo
di Folco / Rossel: Lamborghini Super Trofeo
In het Pro-klassement leiden Pavlović en Guzman met 49 punten, terwijl Stoneman slechts 9 tellen achter staat op de tweede plaats. Di Folco en Rossel naderen via hun zege op één puntje van Stoneman.
In ProAm pakken Basz en Lewandowski een voorsprong van opnieuw zes punten op Van der Horst en Spinelli. Beiden pakten een pole en een extra punt. Van der Horst Motosport versterkt op zijn beurt wel zijn tweede plaats in het kampioenschap, maar ondanks twee tweede plaatsen blijft het een weekend met een zure nasmaak na de strafseconden voor het Nederlandse team.

De Lamborghini Super Trofeo wordt in het weekend van 9 en 11 oktober verwacht in Barcelona alvorens af te zakken naar Francorchamps.

Foto's: Lamborghini Super Trofeo / Van der Horst Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op zondag 6 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons