van der HorstTotal 24 Hours of Spa

Nürburgring: WRT en AKKA ASP strijden voor de titel - Vanthoor outsider

2017 BGTS Sprint Cup Nürburgring
2017 BGTS Sprint Cup Nürburgring
Komend weekend valt het doek over de Blancpain GT Series Sprint Cup met de vijfde en laatste manche op de Nürburgring. Belgian Audi Club Team WRT en AKKA ASP trekken als favorieten naar de Eifel met de duo's Christopher Mies/Alex Riberas en Raffaele Marciello/Michael Meadows. De Audi #1 en Mercedes-AMG #88 hebben elk 74 punten op hun conto staan en beginnen dus op gelijke voet aan het weekend. Bij de teams heeft WRT duidelijk een beentje voor op hun Franse rivalen, met een bonus van 10.5 punten.
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Hoewel de Audi #1 en Mercedes-AMG #88 de spotslights opeisen is het niet uitgesloten dat er nog iemand anders met de titel gaat lopen, er zijn immers nog 35 punten te verdienen. In theorie maken nog zeven andere rijders kans op de titel. Dankzij hun overwinning in Race 1 op de Hungaroring lopen Mirko Bortolotti en Christian Engelhart slechts 16.5 punten achter met hun Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3, wat overeenkomt met de puntenbuit voor een overwinning. Er staan dit weekend uiteraard weer twee gelijkwaardige races op het programma, maar ook in de kwalificaties staat er telkens een punt op het spel.

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Kelvin van der Linde en Steijn Schothorst wonnen in Zolder nog de tweede race met hun Attempto Racing Audi en kijken tegen een achterstand van 21 punten aan. Van Belgische zijde maakt enkel Dries Vanthoor nog een kans, hij moet samen met Will Stevens een verschil van 22.5 punten zien te overbruggen. Tot slot maakt uittredend kampioen Stuart Leonard nog een waterkans (+30.5p).

Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Het deelnemersveld voor de seizoensfinale van de Sprint Cup telt 21 wagens. Rinaldi Racing keert voor het eerst dit seizoen terug naar het kampioenschap met een Ferrari 488 GT3 voor David Perel en Rinat Salikhov, een duo dat dit jaar al mooie dingen liet zien in GT Open. Ook de blauwe Black Falcon Mercedes-AMG GT3 van Luca Stolz en Hubert Haupt is weer van de partij. Met Dries Vanthoor en Adrien De Leener (WRT Audi #3) staan er slechts twee Belgen aan de start.
 
Stand Sprint Cup:
1) Mies/Riberas 74 p.
2) Marciello/Meadows 74
3) Bortolotti/Engelhart 57.5
4) Schothorst/van der Linde 53
5) Vanthoor/Stevens 51.5
6) Leonard 43.5

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN GT SERIES SPRINT CUP NÜRBURGRING (PDF) ---

Foto's: Arne Simons, Racing International Photography & Vincent Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op dinsdag 11 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons