van der Horst

Nürburgring: Zege voor Green maar titel is voor René Rast

René Rast voor Jamie Green
René Rast voor Jamie Green
Jamie Green kon vandaag voor Audi Sport Team Rosberg de zege op de Nürburgring veiligstellen maar het was toch vooral zijn teamgenoot René Rast die iets te vieren had. Dankzij een derde plaats is de Duitser zeker van zijn tweede DTM-titel in pas zijn derde volledige seizoen. Robin Frijns (Audi Sport Team Abt Sportsline) eindigde vandaag als tweede maar onze Noorderbuur kwam in de voorlaatste ronde nog heel dicht bij een eerste zege.
Start DTM Nürburgring Zondagrace
Start DTM Nürburgring Zondagrace
Bij de start was het initieel nog Rast die zijn teamgenoot Green verschalkte en als leider de eerste bocht inging. Een betere pitstop bracht de Engelsman terug aan de leiding, maar het was toch vooral Frijns die indruk maakte. Even over halfweg ging hij Rast voorbij en was de jacht ingezet op Green. In de voorlaatste ronde probeerde hij er in de chicane voorbij te gaan maar hij remde iets te laat en diende het laatste stuk af te snijden. De Nederlander bleef sportief en liet zijn merkgenoot opnieuw voorbij, ook om een eventuele straf te ontlopen. Niet alleen het hele podium kleurde Audi, het merk uit Ingolstadt bezette liefst de eerste zeven plaatsen.

Philipp Eng (BMW Team RBM) voor Timo Glock en Pietro Fittipaldi (WRT Audi)
Philipp Eng (BMW Team RBM) voor Timo Glock en Pietro Fittipaldi (WRT Audi)
Jonathan Aberdein werd vijfde in de WRT Audi, hij ging in de eindfase nog voorbij Nico Müller, die zo zijn titelambities nog een jaartje moet opbergen. Het was echter nipt, Müller kan tijdens de seizoensfinale in Hockenheim zelfs nog gelijk komen qua aantal punten maar nooit qua aantal zeges, wat Rast dus sowieso vandaag de titel oplevert. Met een achtste plaats was Philipp Eng, in de bolide van Racing Bart Mampaey, de best geklasseerde BMW. Drie plaatsen daarachter zagen we teamgenoot Joel Eriksson, terwijl Sheldon van der Linde pas als zestiende kon aantikken. De derde RBM-rijder had een contact met merkgenoot Timo Glock en de Zuid-Afrikaan kreeg daarvoor een drive through penalty. Pietro Fittipaldi tot slot eindigde als dertiende in de tweede WRT Audi.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 15 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons