van der Horst

Nürburgring: Zware crash titelkandidaat Mies - Lamborghini en Mercedes op pole (update)

3ca1f862263ac358b1c603b98dfd1ef5a6422901.jpg
Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini Huracán GT3 #63) en Luca Stolz (Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #6) hebben de poleposities bemachtigd voor de twee Blancpain GT Series Sprint Cup finale races op de Nürburgring. Het voornaamste wapenfeit was echter de zware crash van Christopher Mies in de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS #1. Op het eerste zicht verloor de Duitser alle remkracht bij het aansnijden van de Dunlop hairpin, vervolgens vloog hij tegen hoge snelheid zijwaarts in de bandenmuur.
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
De schade lijkt mee te vallen (zie screenshot), al mag de impact zeker niet onderschat worden. Mies en Riberas voeren samen met Raffaele Marciello en Michael Meadows (AKKA ASP Mercedes-AMG GT3#88) het kampioenschap aan met hetzelfde aantal punten. Het valt nog af te wachten of het team de wagen tijdig hersteld zal krijgen voor de start van Race 1 over ruim drie uur. Indien het lukt mag Riberas de wedstrijd in derde stelling aanvatten, terwijl uitdager Meadows pas als tiende van start gaat. Voor Race 2 was de eerste chrono van Mies (voor de crash) nog goed voor P14 op de grid.

GRT - Lamborghini Huracán GT3 #63
GRT - Lamborghini Huracán GT3 #63
De GRT Lamborghini #63 van Bortolotti was dus de primus in Q1, ruim een kwart seconde sneller dan de Emil Frey Racing Lexus RC F GT3 #14 van Albert Costa, opmerkelijk want de Japanse GT3's waren nergens in de vrije trainingen. Simon Gachet (Saintéloc Audi #25) maakte opnieuw indruk met de vierde tijd in Q1, terwijl Will Stevens (teamgenoot Dries Vanthoor) de zesde chrono op de tabellen zette. Adrien De Leener (WRT Audi #3) kwam niet verder dan de 18e tijd.

Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Luca Stolz snoepte in de laatste minuten van Q2 de pole nog af van kampioenschapsleider Marciello, met een verschil van amper 0.006s. Achter de twee Mercedessen kon Vanthoor beslag leggen op de derde tijd, hij deelt morgen de tweede startrij met Christopher Haase (Saintéloc Audi #25). Denis Dupont kwalificeerde zich als voorlaatste (19e).

UPDATE 12u40: De WRT Audi #1 is tijdig hersteld geraakt en zal straks Race 1 aanvatten in P3.

--- UITSLAG Q1 (PDF) ---
--- UITSLAG Q2 (PDF) ---


Foto's: RIP, Arne Simons & SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 15 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons