van der Horst

Nuttige informatie over het autosalon 2020

Genty Akylone
Genty Akylone
Het Brusselse Autosalon is in 2020 toe aan zijn 98e editie en wordt morgen, donderdag, officieel geopend door Prinses Astrid. Het is, gezien het even jaartal, opnieuw een "groot" salon, hoewel dat verschil elk jaar kleiner lijkt te worden als je kijkt naar de aanwezige wagens. Vorig jaar telde FEBIAC, dat het salon organiseert, 442.000 bezoekers, bij het laatste "grote" salon waren dat er 100.000 meer. Voor de editie 2020 koestert de organisatie de hoop de kaap van een half miljoen bezoekers opnieuw te ronden.

De Heizelpaleizen

Autosalon 2015 - BMW/Mini/Subaru
Autosalon 2015 - BMW/Mini/Subaru
Het Salon van Brussel vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 19 januari, uiteraard in Brussels Expo op de Heizel. Op net geen 100.000 m2 oppervlakte kan u een kleine 550 motoren en bijna 700 wagens ontdekken, verspreid over negen paleizen. In Paleizen 3-7 en 10 vindt u (onder andere) de traditionele constructeurs, terwijl Paleis 1 ondertussen de vaste thuis geworden is van de Dreamcars-expositie (let op: apart toegansticket vereist). De motoren vindt u terug in paleis 8 en 9 en de patio (tussen paleis 5, 8 en 9) toegewezen werd aan de dertigtal #WeAreMobility-exposanten (micromobiliteit en gedeelde mobiliteit), die verhuizen vanuit paleis 10 naar een meer centrale locatie. Vergeet ook zeker de stand van Spa-Francorchamps en Kronos Events niet, in paleis 4, want u kan er een circuitdoop winnen.

Wereldpremières

De grote aantrekkingspolen op een autosalon zijn uiteraard de premières, bovenal de wereldpremières. En België... krijgt er heel wat dit jaar! Liefst twaalf wagens worden voor het eerst aan het grote publiek getoond in Brussel: de Audi A5 Sportback g-tron met aandrijving op aardgas, een BMW en Mini (welke zijn officieel nog niet geweten), de imposante Franse supersportwagen Genty Akylone, de vernieuwde Jaguar F-Type (met V8-krachtbron!). Tien jaar na de eerste versie is er ook de nieuwe Nissan Juke, de tweede versie van de Mercedes-Benz GLA en diens AMG-variant (GLB en de GLS, voor het eerst in België), de gefacelifte Opel Insignia en bij Renault tenslotte de hertekende Espace, naast de twee hybride modellen: de plug-in Hybride Renault Captur E-tech en de Renault Clio E-tech.

Europese en Belgische premières en concepts

In Europese première kan u zich verwachten aan de Audi e-tron Sportback, de BMW 2 Gran Coupé, M2 CS en M8 Gran Coupé (vorig jaar nog present als concept), de Mini John Cooper Works GP, de Mazda 2 en de MX-30, de Mitsubishi Space Star en de Vanderhall Carmel en Edison. Uiteraard tekenen ook heel wat wagens voor het eerst present op Belgische bodem, te veel om op te noemen, en ook een aantal interessante concepts werd in de Heizelpaleizen geparkeerd, waarbij de PSA group het leeuwendeel voor zijn rekening neemt, maar waarbij ook Volkswagen zijn duit in het zakje doet.

Algemene info

Autosalon Brussel 2019
Autosalon Brussel 2019
Het autosalon opent zijn deuren van 10 tot en met 19 januari 2020, tussen 10u30 en 19u00. Op vrijdag 10 en 17 en maandag 13 januari zijn er bovendien de nocturnes met avondopening tot 22u00. Tickets zijn te koop voor 15 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 10 euro, en de allerkleinsten (tot 5 jaar mogen gratis binnen). Goedkopere opties voor volwassenen zijn het midweek ticket (10 euro, enkel online te bestellen via de website van het salon en geldig van 14 tot en met 16 januari) of een groepsticket (15 personen) van 180 euro. Wil u de dreamcars tentoonstelling bezoeken, dient u een supplement van 7 euro neer te leggen. Ook de NMBS heeft speciale combitickets. Voor een parkeerplaats op de parkings B,C,T,M,E & Telexpo betaalt u nog eens 10 euro extra, motoren zouden gratis moeten kunnen parkeren op de vernieuwde Parking C.

Handige download: grondplan voor het autosalon 2020 met de verschillende constructeurs (PDF)

Autosport.be is uiteraard aanwezig op het salon en net zoals de voorbije jaren kan u op onze website de komende dagen tekst & beeld verwachten.

Foto's: Martijn Wouters & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Autosalon op woensdag 8 januari 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons