van der Horst

Hockenheim: Eerste zege voor Loris Hezemans - Goossens tweede

Mike Hezemans
Mike Hezemans
Loris Hezemans heeft zijn allereerste NASCAR-zege beet, nadat hij in Hockenheim als eerste over de meet kwam in de eerste Elite 1 race. Eerder op de dag had onze Noorderbuur bovendien reeds de pole gedraaid, eveneens zijn eerste. Door zijn zege pakt de Hendriks Motorsport Ford Mustang #50-rijder bovendien de leiding in de Junior trophy. Alon Day spinde in een ultieme poging Hezemans te passeren, waardoor Marc Goossens opklom naar de tweede podiumtrede en Lucas Lasserre als derde werd afgevlagd in deze eerste wedstrijd van de semifinals - waarin er zoals steeds dubbele punten te verdienen zijn. Martin Doubek eindigde in de Belgium Driver Academy Chevy net naast het podium, maar pakte wel P2 in de Junior-trophy.
De debuterende Henri Tuomaala was primus in Challenger, terwijl het voor de rest van de Belgen een race was om snel te vergeten. De beide PK Carsport-bolides waren nergens na technische problemen en Jerry De Weerdt eindigde als zesde in de klasse. Alon Day vertrekt morgen vanaf pole in de tweede wedstrijd.

--- Uitslag NASCAR Whelen Euro Series - Hockenheim 2018 - Elite 1 Race 1 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 15 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons