van der Horst

Valencia: Elite 1: Geen maat op Ander Vilariño - Kumpen pakt podium

Ander Vilariño
Ander Vilariño
Ander Vilariño heeft de laatste race van de Nascar Whelen Euro Series in Valencia gewonnen. Voor zijn thuispubliek domineerde de tweevoudig kampioen van start tot finish en liet zich ook bij een herstart na neutralisatie niet ringeloren. Anthony Kumpen lukte een podium, maar meer leek vandaag voor de Hasselaar geen haalbare kaart. Bert Longin viel uit na een aanrijding, Eric De Doncker en Jerry De Weerdt behaalden beide de finish.
  • Prospeed Competition
Bij de start behield Vilariño de kop en kon Anthony Kumpen doorstoten naar de tweede plaats in de race, om enkele bochten verder gepasseerd te worden door Frédéric Gabillon na een klein foutje. In de vierde ronde kwam de safety car buiten na onder meer een contact tussen Domeni Schiattarella en Bert Longin waarbij laatstgenoemde de handdoek moest werpen. Het is een weekend om snel te vergeten voor de Vlaams-Brabander...

Bij de herstart kon Anthony Kumpen Frédéric Gabillon verschalken, al moest hij twee bochten verder de Fransman opnieuw laten passeren. Kumpen trachtte nog aan te haken, maar net als in de beginfase van de race moest hij een gaatje laten vallen, waarna er vooraan het veld naar het einde van de race toe niets meer wijzigde. Na Kumpen volgde Cheever die in de laatste ronde Iannneta nog voorbij ging.

Van Belgische zijde eindigde Eric De Doncker op een veertiende plaats; goed voor de laatste podiumtrede in de klasse, terwijl Jerry De Weerdt 18e finishte. De volgende afspraak is op 23 mei op de ovaal van de Nederlandse Raceway Venray.

Uitslag Elite 1 Race 2 NWES Valencia 2015

#RijderTeam/WagenResultaat
1.Ander VilariñoTFT Banco Santander
Chevrolet SS #2
16 ronden in 31:25
2.Frédéric GabillonRDV Competition
Ford Mustang #3
+ 3,659
3.Anthony KumpenPK Carsport
Chevrolet SS #24
+ 5,354
4.Eddie CheeverCAAL Racing
Chevrolet SS #51
+ 8,864
5.Romain IannettaTFT
Chevrolet SS #7
+ 9,361
6.Wilfried BoucennaEfficaciter
Ford Mustang #4
+ 13,023
7.Florian RenauerRenauer Motorsport
Ford Mustang #5
+ 14,292
8.Luke WrightDF1 Racing by B66
Chevrolet SS #77
+ 15,921
9.Borja GarciaActive Racing Competition
Ford Mustang #1
+ 17,602
10.Philipp LietzGDL Racing
Ford Mustang #67
+ 22,628


Foto: Nascar Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 26 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons