van der Horst

Valencia: Elite 2: Stienes Longin knap tweede na Gianmarco Ercoli

Stienes Longin
Stienes Longin
Gianmarco Ercoli heeft de eerste Elite 2-race van het Euro Nascar-seizoen 2015 gewonnen. Stienes Longin kon de ganse wedstrijd bikkelen voor de zege, maar moest Ercoli finaal nipt laten voorgaan. Lange tijd zag het er naar uit dat PK Carsport twee rijders op het podium zou hebben, maar Martin Van Hove kreeg een drive-through penalty toebedeeld na een contact met Florian Renauer en zag zo zijn provisoire derde plaats in het water vallen.
  • Prospeed Competition
Bij de startfase van de race dook Longin jr. in geen tijd naar de kop van de race. Hij kon die koppositie rondenlang handhaven, maar na een foutje moest hij Ercoli laten passeren - zonder evenwel de voeling met de nieuwe leider te verliezen. Hij bleef de ganse tijd strijden voor zijn eerste Nascar-zege, maar ook voor Ercoli lag die eer in de balans. Aan de meet hield de Italiaan dus onze landgenoot af en pakte zo zijn eerste overwinning in de Nascar Whelen Euro Series. Philipp Lietz, goed voor de snelste wedstrijdronde, vervolledigde het podium, voor Thomas Ferrando en Nicki Petersen. Eric De Doncker finishte knap als zevende, Guillaume Deflandre als tiende en Martin Van Hove haalde nog een dertiende plaats uit de brand, twee beter dan Jerry De Weerdt.

Morgen om half elf rijden de heren piloten uit Elite 2 hun tweede sessie, en om 14.00 is het tot slot tijd voor de finale race van Elite 1.

Foto: Stienes Longin press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 25 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons