van der Horst

Valencia: Elite 1: Cheever wint eerste race - Kumpen zesde

Eddie Cheever - CAAL Racing Chevrolet SS
Eddie Cheever - CAAL Racing Chevrolet SS
Eddie Cheever heeft de eerste Nascar Whelen Euro Series race van het seizoen 2015 gewonnen. Kumpen werd in een woelige startfase van de piste gedrongen en zou na een meer dan knappe remonte nog zesde eindigen. Teamgenoot Bert Longin viel uit met mechanische problemen, terwijl Eric De Doncker en Jerry De Weerdt twaalfde en respectievelijk veertiende werden.
  • Prospeed Competition
Cheever profiteerde bij de start van een foutje van polesitter Rocca die te breed ging en zo het startvoordeel weg wierp. Op de rechte lijn bij de start ging Luke Wright rond, terwijl Kumpen na de eerste bocht even door het gras moest en zo een pak plaatsen verloor. Hij zou pas als op vijf na laatste aansluiten, net voor Jerry De Weerdt. De woelige startfase was het signaal voor de wedstrijdleiding om de safety car de piste op de sturen voor enkele ronden.

Na de neutralisatie behield Cheever het voordeel, terwijl ook Longin knap als vijfde doorkwam. Even drong onze landgenoot aan bij tweevoudig kampioen Ander Vilarino, maar moest uiteindelijk toch een gaatje laten vallen en zou later in de wedstrijd de box moeten opzoeken met problemen aan vermoedelijk de versnellingsbak. Vilarino rukte stelselmatig op door het veld om uiteindelijk als tweede te eindigen na Eddie Cheever en voor poleman Rocca.

Anthony Kumpen bewees nog steeds niets van zijn snelheid verloren te hebben door heel wat rijders te passeren. De snelste chrono in de race moest hij wel laten aan Vilarino, de Spanjaard was een zestal honderste sneller dan de Hasselaar. De Doncker eindigde zoals gemeld als 12e, net na Roberto Benedetti en twee plaatsen voor De Weerdt.

Straks om 17.20 wordt de eerste race bij de Elite 2's verreden.

Foto: Nascar Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 25 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons