van der Horst

Venray: Nabeschouwing PK Carsport: “Mooie zege, maar er had meer ingezeten”

Podium na Elite 1 Race 2 Venray - Ander Vilarino - Anthony Kumpen - Romain Iannetta
Podium na Elite 1 Race 2 Venray - Ander Vilarino - Anthony Kumpen - Romain Iannetta
Het PK Carsport-team verlaat het Nederlandse Venray met een overwinning op zak, maar ook met het gevoel dat er meer had ingezeten. Een zware crash voor Anthony Kumpen en pech voor Bert Longin stonden echtere betere resultaten in de weg. Met hun ervaring op Amerikaanse ovals in de achterzak keken Bert Longin en Anthony Kumpen heel erg uit naar de tweede meeting van de Nascar Whelen Euro Series op het ovaal van het Nederlandse Venray. De eerste race leek al meteen vruchten af te werpen, want Kumpen nam snel de leiding en wist zelfs enkele wagenlengtes voorsprong te nemen.
  • LTF
“Bij het dubbelen van achterliggers liep het echter mis”, vertelt Anthony Kumpen het vervolg. “Eén van hen ging niet tijdig naar de onderkant van de piste, draaide achterstevoren, schoof naar boven en duwde me tegen de buitenmuur.”

Bert Longin
Bert Longin
Maar daar bleef het niet bij. Een andere bolide kon Kumpens gestrande wagen niet ontwijken en knalde er met hoge snelheid bovenop. Gevolg: zowel Kumpen als de auto serieus in de kreukels. Bert Longin redde nog de meubelen voor PK Carsport met een mooie vijfde plaats, maar uiteraard waren er grote zorgen om de #24

“De jongens hebben de hele nacht doorgewerkt om zowat een volledig nieuwe wagen te bouwen”, vervolgt Kumpen. “Ik had overal pijn, maar wou op zondag absoluut starten. Als vierde op de grid schoof ik snel naar voor en in ronde 3 had ik de leiding vast. Ik heb die voor de resterende 57 ronden niet meer uit handen gegeven.”

Een emotionele eerste seizoenszege, die even de pijn deed vergeten. “Zo behoud ik mijn kansen in het kampioenschap, want ik sta nu vierde, op twaalf eenheden van de leider. Alles is dus nog mogelijk. Goed, dit weekend had veel meer kunnen opleveren, maar na de zware tegenslag van zaterdag hebben we de scheve situatie snel opnieuw rechtgetrokken.”

Stienes Longin
Stienes Longin
Voor Bert Longin werd de tweede race geen feest. “Eigenlijk een beetje mijn schuld”, legt de Leuvenaar uit. “De snelheid was er zeker en vast, dat werd ook in de kwalificaties bewezen, waar Anthony en ik als twee en drie aantikten. Maar tijdens de eerste race was ik zodanig met het vechten om positie bezig, dat ik een beetje uit het oog verloren ben dat ik ook één hypersnelle ronde moest neerzetten. Je snelste rondetijd bepaalt immers de startpositie voor race 2. Gevolg: ik kon pas als elfde onderweg. Ik kon goed volgen, maar in het pak rijden vergt veel van de banden. In de slotfase gleed ik dan ook even tegen de muur, waardoor ik lek reed. Ik moest wisselen, en dat deed me uiteindelijk naar 15 terugzakken. Maar wat Anthony hier vandaag heeft laten, maakt alles goed. Ik ken hem al heel lang, maar dit moet één van zijn sterkste nummers ooit zijn.”

In Elite 2 moest Maxime Dumarey het hele weekend met een reservewagen afwerken en hoewel de snelheid er was – tweede tijd in de warm-up – leverde een wat tegenvallende startpositie niet het gewenste resultaat op: een achtste en negende plaats werd zijn deel. Stienes Longin trok zich meer dan behoorlijk uit de slag en met een zesde en vierde plaats staat hij nu vierde in de tussenstand.

PK Carsport pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op maandag 25 mei 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons