van der Horst

Nyirád: Belgen nog niet op kruissnelheid

Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
De Hongaarse omloop van Nyirad is dit weekend het toneel van de derde manche van het Europees Rallycross kampioenschap. Op zaterdag werden twee van de vier kwalificatieheats verreden. Op zondag volgen nog twee heats, waarbij de cumul zal uitmaken wie naar de halve finales mag.
  • Prospeed Competition
Start RX Supercars Nyirad - Hongerije
Start RX Supercars Nyirad - Hongerije
Bij de Supercars is de Fransman Davy Jeanney met zijn Citroën C4 via een eerste en tweede chrono voorlopig het best geplaatst voor de Citroën DS3 van de Brit Doran en diens merkgenoot Alexander Hvaal. Onze landgenoot Michaël De Keersmaecker staat op een 12de plaats en is dus voorlopig geklasseerd voor de halve finales.Maar de JDK-rijder is niet tevreden.
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
“De Peugeot mist power. De starts lukken vrij goed, maar nadien mis ik vermogen. Het verschil met de kop is te groot. Daarbij komt nog dat we tijdens de tweede heat een herstart moesten doen met twee piloten nadat de rest in elkaar haakte. Tijdens die tweede start kwam het nog tot een aanrijding met Walfridsson waardoor ik verder moest rijden met een lekke band. Morgen zondag moet het beter”, aldus een ontgoochelde De Keersmaecker.

Ook Scheveneels kende geen geluk en mag reeds na zaterdag zijn koffers pakken. De Peugeotrijder lukte tweemaal geen chrono in de Pailler-Peugeot. Jos Jansen reed de eerste reeks niet uit, maar zette tijdens de tweede heat een behoorlijke 11de chrono op de tabellen.

Geen landgenoten in Super 1600 waarin Nitiss, Faren en Freudenthaler voorlopig de lakens uitdelen.

Bij de Touring Cars was het uitkijken naar Koen Pauwels, maar ook die lukte geen chrono tijdens de eerste heat. Tijdens de tweede heat zette hij de derde chrono op de tabellen en staat momenteel vijfde op de acht ingeschreven wagens.       • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons