van der Horst

NZ: Tänak pakt kop en kwelt Rovanperä

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Halfweg de vrijdagetappe, na vier van de zeventien proeven, gaat Ott Tänak aan de leiding in de Rally van Nieuw-Zeeland, manche elf van het WRC. Hij gaat Elfyn Evans en Craig Breen, ex aequo tweede, voor.
Craig Breen (Ford) pakte vrijdagochtend vlotjes de kop na zijn tweede tijd donderdagavond in Auckland, tot de laatste proef voor de lunch. Daar haalde Ott Tänak (Hyundai) uit waarmee hij opnieuw voorbij Breen ging en gaat rusten met een bonus van 2.6 seconden. De Ier moet die tweede plaats zelfs delen met Elfyn Evans (Toyota).

Gus Greensmith (Ford), die op vier tienden kwam van kop vrijdagochtend, volgt als vierde op negen seconden, maar heeft de Toyota's van Sébastien Ogier (Toyota) en Kalle Rovanperä (Toyota) in zijn nek hijgen. De Fin is bijlange nog geen kampioen in dit scenario, maar de WK-leider houdt het verlies op de kop wel beperkt tot een tiental seconden op Tänak, zijn grootste uitdager. Thierry Neuville (Hyundai) is zevende op reeds 40 seconden. De Belg ging al twee keer rond, en lijkt al vroeg uitgeteld voor de zege.

Straks volgt in Nieuw-Zeeland de middaglus.

Foto: Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 30 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Nieuw-Zeeland.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons