van der Horst

24H Le Mans: Officieel: Mark Webber vervoegt Porsche LMP1 programma

Valentino Rossi - Mark Webber
Valentino Rossi - Mark Webber
Het hing al een eeuwigheid in de lucht, maar het nieuws is nu eindelijk officieel. De Australiër Mark Webber is vanaf volgend jaar geen F1- piloot meer maar stapt over naar de Endurance racerij. Hij zal vanaf 2014 deelnemen aan het WEC- kampioenschap en de daarbijhorende 24H van Le Mans aan het stuur van een Porsche LMP1.
  • De Swert Opticiens
Mark Webber was de laatste jaren een trouwe kornuit van de Red Bull F1 troepen. Na meer dan een decennium aan het stuur van een F1- bolide gezeten te hebben gaat hij een volgende stap in zijn carriëre aandoen: Marc Webber vervoegt het Porsche LMP1 programma.

Met Webber wordt het lijstje ex-F1 piloten in het WEC of de 24H van Le Mans, alleen maar indrukwekkender. Bij Porsche vervoegt de 36-jarige Aussie Romain Dumas, Timo Bernhard en nieuwbakken Porsche fabriekspiloot Neel Jani. De namen van de 2 overige piloten en de reserve piloot worden in de komende maanden bekend gemaakt. 

Verwacht wordt dat nog iemand van de huidige Porsche fabriekspiloten: Lieb / Lietz / Bergmeister / Long / Pilet / Henzler / Holzer of Tandy de overstap zal maken naar de LMP1 boldie, aangevuld met nog 2 andere piloten.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in 24 Heures du Mans op donderdag 27 juni 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons