van der Horst

Officieel: Porsche bevestigt derde wagen voor Le Mans en Spa

Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Het stond in de sterren geschreven: Porsche met drie wagens naar Le Mans in 2015. Het was evenwel wachten op de bevestiging van Porsche zelf, iets wat vanavond gebeurde. Een derde bolide brengt Porsche op gelijke tred met merkgenoot Audi. Reeds vanaf de 6 Hours of Spa zal Porsche uitpakken met een derde wagen, ter voorbereiding op de hoogmis: de 24 Heures du Mans.
  • STX Motorhomes
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid vs Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid vs Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro Hybrid
Twee weken geleden maakte Porsche reeds enkele namen bekend voor het FIA WEC-seizoen 2015, waarbij alle huidige LMP1-rijders hun zitje behouden. Over de bemanning voor de derde bolide, zwijgt de Duitse constructeur - niet geheel onverwacht - evenwel in alle talen. "In 2014 waren we meteen competitief met de meest complexe en innovatieve racebolide die Porsche ooit bouwde", aldus Wolfgang Hatz, lid van de Raad van Bestuur van de Porsche-R&D afdeling. "Het doel is de hoogst mogelijke prestatie met maximale efficiëntie in steeds groeiende dimensies. Dat is waarom we de handschoen opnemen met drie Porsche 919 Hybrids in 2015."

Foto's: Georges De Coster & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 24 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons