van der Horst

Officieel: World RX voor minstens vijf jaar naar Spa!

World Rallycross RX Lydden Hill
World Rallycross RX Lydden Hill
Begin september berichtten we reeds over de overstap van het World RX van het circuit in Mettet naar Spa. Enkele dagen later volgde inderdaad de beslissing van World RX-promotor IMG om het Naamse circuit achter zich te laten, maar een bevestiging van de komst naar Spa bleef uit. Tot vandaag, want het circuit van Spa-Francorchamps sloeg de handen in elkaar met IMG om het World RX voor minstens vijf seizoenen naar Luik te halen. Een rallycross-piste is er nog niet in Spa, maar die zal worden gebouwd rond en... op de Raidillon!
  • Powerkit.shop
Nathalie Maillet
Nathalie Maillet
Nathalie Maillet, Algemeen Directeur Circuit de Spa-Francorchamps, "Rallycross is een nieuwe discipline voor ons circuit die perfect aansluit op onze strategie die inhoudt om meer grote evenementen en fans naar ons circuit te leiden, terwijl we ook aandacht schenken aan het behouden van de bestaande. Het onderlijnt ook de internationale uitstraling van ons circuit en bewijst dat onze inzet voor diversificatie loont."

Melchior Wathelet, voorzitter van de raad van bestuur Circuit de Spa-Francorchamps, "De ambities van IMG voor het World RX zijn perfect in lijn met onze wens voor verdere ontwikkeling, met een adembenemende show op de piste, in nabijheid van het publiek. Alle elementen zijn aanwezig om dit om te toveren tot één van de belangrijkste evenementen op de kalender van Spa-Francorchamps."

Foto's: Niels Vaeck & Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rallycross Championship op vrijdag 12 oktober 2018.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons