van der Horst

Wales: Ogier controleert – Neuville blijft op schema voor vice titel

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Na zeven KP’s op de derde dag van de slotmanche van het WRC in Wales is er weinig veranderd inzake de tussenstand. Mikkelsen en Latvala, beiden met een VW Polo R WRC, pakten de eerste vijf proeven voor hun rekening, terwijl Sordo en Neuville de twee afsluitende korte KP’s over 2 km. wonnen. Het is overduidelijk dat Ogier de rally controleert en geen gekke dingen meer doet. Hij realiseerde vandaag geen enkele scratch, maar het verschil tegenover zijn ploegmaat Latvala blijft wel ongewijzigd met een voorsprong van 20 seconden voor de Franse wereldkampioen.
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
De Fin Latvala kon zijn voorsprong tegenover Neuville vergroten met 12 seconden waardoor onze landgenoot nog steeds op de derde plaats staat met een verschil van 54 seconden. Ook Neuville lijkt niet erg zwaar te pushen en gokt meer dan waarschijnlijk op de derde plaats om zijn titel van vice wereldkampioen veilig te stellen.



Novikov - Ford Fiësta RS WRC
Novikov - Ford Fiësta RS WRC
De Rus Novikov, in een zeer felle secondenstrijd verwikkeld met Mikkelsen en Ostberg voor de vierde plaats, ging van de baan. Mikkelsen, de derde VW-rijder in het rijtje staat na dag drie op de vierde plaats en kon zijn achterstand op Neuville verkleinen tot 20 seconden, terwijl de Noor nog 7 seconden bonus heeft op zijn landgenoot Ostberg in de tweede Ford in het rijtje.



Robert Kubica - Citroën DS3 WRC
Robert Kubica - Citroën DS3 WRC
Robert Kubica, op vrijdag gecrasht, kwam op zaterdag opnieuw aan de bak via SuperRally, maar ging na twee KP’s opnieuw van de baan door een misverstand met zijn nieuwe co en gooide ditmaal definitief de handdoek.



Tijdens de slotdag op zondag staan nog zes KP’s op het menu, goed voor 52 km tegen de klok. De 19de van de 22 KP’s geldt als Power Stage waarin respectievelijk 3,2 en 1 punten te verdienen zijn.

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Zoals de zaken er momenteel voor staan zit Neuville goed op schema inzake de titel van vice wereldkampioen. Zelfs indien Latvala alle punten pakt van de Power stage en hij de overwinning cadeau krijgt van Ogier, dan nog heeft onze landgenoot voldoende aan de derde plaats. Indien Neuville dan toch nog wordt voorbij gestoken door Mikkelsen en Latvala de overwinning pakt, dan zal de Power Stage beslissen over de tweede plaats in het WK. Maar of Latvala alsnog een overwinning zou krijgen van Ogier lijkt nog niet voor de hand te liggen. Want dan was dit meer dan waarschijnlijk reeds in Spanje gebeurd.
Mikkelsen - VW Polo R WRC
Mikkelsen - VW Polo R WRC
In een interview met wrc.com repte teambaas bij Volkswagen Motorsport, Jost Capito hier in ieder geval geen woord over en verklaarde dat beiden hun ding mogen doen gezien de rijders- en constructeurstitel reeds binnen waren.

Foto's: Willy Weyens & RIP/Ferraro



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 16 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally of Great Britain.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons