van der Horst

Monte Carlo: Ogier controleert - Neuville probeert

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Na twaalf van de zeventien proeven in de Rallye Monte-Carlo, de seizoensopener van het WRC, blijft Sébastien Ogier autoritair leider. Thierry Neuville probeert op te rukken, komt dichter, maar blijft voorlopig steken op plaats acht.
De omstandigheden waren een pak beter dan zaterdagochtend toen een sneeuwlaagje de hoofdrol opeiste. Proef elf en twaalf waren sneeuwvrij en op sommige plaatsen zelfs aan het opdrogen.

Ott Tanak/Martin Jarveoja - Toyota Yaris
Ott Tanak/Martin Jarveoja - Toyota Yaris
Leider Ogier (Ford Fiesta) nam geen al te grote risico's terwijl Ott Tänak (Toyota Yaris) wel blijft aandringen. De Est nam in twee proeven bijna 25 seconden terug maar Ogier blijft wel op kop met een voorsprong van 39.5 seconden op de Toyota. Tänak ontdeed zich opnieuw van Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) die zaterdagochtend plots stevig terugkwam op zijn teamgenoot.

Esapekka Lappi/Janne Ferm - Toyota Yaris
Esapekka Lappi/Janne Ferm - Toyota Yaris
Verliezer van de middag was Esapekka Lappi (Toyota Yaris) die lek reed en daardoor Kris Meeke (Citroën C3) moest laten voorgaan. Het verschil bedraagt wel amper zes seconden tussen beiden. Tegelijkertijd moeten ze uitkijken voor Elfyn Evans (Ford Fiesta) die fors aan het oprukken is. De Welshman nam Bryan Bouffier (Ford Fiesta) al te grazen en komt nu op een kleine halve minuut van duo Meeke - Lappi. Thierry Neuville was misschien de snelste man van de middag ondanks enkele foutjes op KP11. De Belg won wel de twaalfde proef, maar komt in het algemeen klassement nog geen poot dichter. Bryan Bouffier heeft nog een voorgift van twaalf seconden op de Belg die nu op een dikke minuut hangt van de vierde plaats van Meeke.

Jan Kopecky blijft riant op kop in WRC2 met zijn Skoda Fabia R5. Guillaume de Mévius blijft tweede in de Peugeot 208 R5. Kevin Abbring  (Ford Fiesta) moest opgeven. In WRC3 staat Enrico Brazzoli (Peugeot 208 R2) na elf proeven riant op kop voor de derde Belg nog in koers, namelijk Amaury Molle (Peugeot 208 R2).

Foto: Hyundai Motorsport & WRC Media



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons