van der Horst

Ogier krijgt Lappi naast zich bij Citroën

Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC
Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC
Kijk uit voor Citroën volgend seizoen, want met Sébastien Ogier en Esapekka Lappi hebben de Fransen een "dreamteam". Citroën Racing bevestigde woensdag de komst van de jonge Fin.
Citroën wil met de komst van Lappi ook een jonge talent naast Ogier zetten. De Fin is 27 jaar en wierp zich bij Toyota op als een kandidaat-wereldkampioen. De voormalige WRC2 en ERC-kampioen kreeg vorig jaar een zitje bij Toyota waar hij debuteerde in de Rally van Portugal. Enkele maanden later pakte hij in Finland al zijn eerste WRC-overwinning.

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi
Dit jaar boekte hij nog geen winst, maar de Fin is wel "best of the rest" in de WK-tussenstand. Hij is momenteel vierde achter Thierry Neuville, Sébastien Ogier en Ott Tänak. Toyota lijkt op weg naar de merkentitel en heeft dat voor een groot deel te danken een de jonge Fin.

"We wilden koste wat kost twee competitieve teams volgend jaar en dus is de komst van Esapekka uitstekend nieuws. Ons geloof in jonge rijders zit in ons DNA en Esapekka heeft het ideale profiel", aldus teamleider Pierre Budar die Lappi wil helpen om te blijven groeien.

"Uiteraard ben ik blij dat ik het team kan vervoegen en teammaat kan zijn Sébastien. Het is een unieke kans om me te blijven ontwikkelen en ik kan heel wat inspiratie halen bij Seb. Ik geloof in het potentieel van de wagen, net zoals het team dat een lange geschiedenis kent in het WRC en dus over veel ervaring beschikt. Dat Pierre me echt wilde heeft de doorslag gegeven", aldus Lappi.

foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 17 oktober 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons