van der Horst

Wales: Ogier loopt verder uit. Crashes voor Kubica en Hirvonen

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Ogier, Sordo en Latvala waren deze morgen de winnaars van de drie KP’s van de eerste lus. Ogier loopt verder uit na de reeds zes verreden KP’s en Neuville staat voorlopig derde op een vrij grote afstand van Latvala. Zoals de zaken er momenteel voor staan, zit de Oostkantonner nog steeds in een zetel richting de vice titel. Voor Citroën wordt dit een dramatische rally.
Robert Kubica - Citroën DS3 WRC
Robert Kubica - Citroën DS3 WRC
Op Hafren, de eerste lange proef over 32 km haalde Ogier zwaar uit en reed de snelste chrono voor Neuville die een kleine 10 seconden liet liggen. Latvala liet nog eens twee extra seconden liggen en was derde. De Pool Kubica die in Wales zijn debuut maakt in WRC met de Citroën DS3 WRC ging na 27 km de boer op en maakte een buiteling.

Tijdens de korte 2de KP van Sweet Lamb over 4,26 km was de Spaanse Citroën rijder Sordo de snelste met een nipte voorsprong op Ogier en Latvala. Hier liet Neuville drie seconden liggen tegenover Latvala die terug kon komen tot op 1 seconde van onze landgenoot.

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
De derde en laatste KP van de eerste lus van dag 2, Myherin en opnieuw over 32 km, betekende de eerste winst voor de Fin Latvala voor diens ploegmaat bij Volkswagen, Ogier. Neuville lukte pas de zevende chrono en verloor 23 seconden. Neuville kloeg over het feit dat hij niet naar behoren vooruit komt en heeft naar eigen zeggen teveel wielspin. Ook deze etappes zijn nieuw voor onze landgenoot. Hierdoor komt Latvala opnieuw postvatten op de tweede plaats en zet hij Neuville op 22 seconden. Geen drama voor de Oostkantonner gezien hij een ruime voorsprong van 22 seconden telt op Ostberg die de vierde plaats overneemt van Hirvonen.

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
De Fin maakte een buiteling en zodoende gaat de lijdensweg voor Citroën na de vijf minuten straftijd voor Sordo van gisteren verder.

Foto's: RIP/Ferraro & Willy Wyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 15 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally of Great Britain.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons