van der Horst

Ogier overweegt uitstel van pensioen

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Als het WRC-seizoen verder lijdt onder het coronavirus, overweegt Sébastien Ogier er in 2021 nog een jaartje bij te doen. De Fransman had eerder aangekondigd de helm aan de haak te hangen na het seizoen 2020.
  • Shopa
Sébastien Ogier heeft het in het verleden al vaker gehad over zijn pensioen, maar zijn jaar bij Toyota Gazoo Racing had echt het laatste moeten worden. "Ik had echter nooit kunnen vermoeden wat voor een jaar het zou worden om mijn carrière te beëindigen", wijst hij op het vertekende WRC-seizoen door het coronavirus. En dus overweegt hij er nog een jaartje bij te doen.

"Het is op dit moment een persoonlijk gevoel. Dit is echt nog niet doorgesproken met het team. Er is nog geen echt plan", aldus Ogier, die vorig jaar na zes jaar de titel van wereldkampioen moest afgeven aan de Est Ott Tänak.

Tommi Mäkinen lijkt het idee wel genegen, want hij zou graag zijn trio, met verder ook Elfyn Evans en Kalle Rovanperä, bijeenhouden. "We willen hem bij ons laten blijven. We doen ons best om hem verder te laten rijden", aldus het Finse teamhoofd.

Foto: Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 1 juni 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons