Okayama: Tweemaal podium voor Alessio Picariello en Vutthikorn Inthraphuvasak

AAS Motorsport by Absolute Racing - Porsche 911 GT3 R (992)
In Okayama werd de laatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Asia afgewerkt op Japanse bodem. Een nieuwe kans voor Alessio Picariello en Vutthikorn Inthraphuvasak, die met de AAS Motorsport by Absolute Racing Porsche een enorm slecht weekend kenden in Motegi, om te scoren. Dit weekend daarentegen verliep alles zeer vlot en keerde het duo huiswaarts met twee keer een tweede plaats.
Start 2023 Fanatec GT World Challenge Asia Okayama Race 1
Het weekend begon al goed gezien Inthraphuvasak de pole kon bemachtigen, al kon hij bij de start van de eerste race niet verhinderen dat hij teruggeduwd werd naar een derde plaats nadat hij ingehaald werd door Anthony Liu in de Craft-Bamboo Racing Mercedes en de 5ZIGEN Nissan van Hirobon. Maar met twee neutralisaties tijdens zijn stint, zat het geluk wel een beetje imee. Net op het moment dat de pitstops in voege traden, kwam de Thaise piloot als eerste binnen om het stuur over te geven aan Picariello. Die maakte direct een plaats goed, maar kwam net tekort om Daniel Juncadella en Liu van de winst te behouden. Hirobon en teamgenoot Shintaro Kawabata vervolledigden het podium.

Maezawa Racing - Ferrari 488 GT3 Evo
Ook Picariello pakte de pole voor race 2, maar behield bij de start wel de leiding. Onze landgenoot wist dat hij moest proberen weg te rijden van de rest van het veld, gezien zij een succespenalty van tien seconden moesten afwerken tijdens de pitstops. Alleen zat het niet mee en lagen zij na de pitstops pas vijfde. Dat gezegd zijnde, want Inthraphuvasak was in goede doen. De Thai werkte zich tijdens zijn stint plaats na plaats voorwaarts, al kwam hij net te kort voor winst. Die ging naar de Maezawa Racing Ferrari 488 GT3 van Piti Bhirombhakdi en Naoki Yokomizo. Dat terwijl de R&D Racing Porsche van Lu Wei en Patrick Pilet het podium vervolledigde, nadat deze vanaf de vijftiende plek gestart was.

Foto's: Fanatec GT World Challenge Asia

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 20 augustus 2023.