van der Horst

Okayama: Vince Peeters wint met een week vertraging in Belgian F4 Championship

Vince Peeters
Vince Peeters
De vierde manche van het Belgian F4 Championship bracht de piloten naar het virtuele Okayama. Vince Peeters mocht voor de vierde keer dit seizoen op de hoogste trede staan, zij het met een week vertraging. Deze manche ging namelijk al vorige dinsdag van start, maar door een probleem met iRacing moest men noodgedwongen de finale uitstellen tot nu. Dit was echter geen probleem voor de spanning in de wedstrijd, aangezien Peeters nog stevige concurrentie kreeg van Erind Baba in de strijd om de winst.
De eerste manche verliep voorspoedig voor Vince Peeters. De Limburger startte vanaf pole en behield zijn positie gedurende de hele race. Achter hem was er echter de nodige actie. Florent Guillaume viel weg uit de voorhoede na een aanrijding met Lucas Taelman, waardoor Maxim Roobrouck de tweede plaats kon claimen. Voor Taelman verliep de race vervolgens dramatisch; hij werd voorbijgestoken door zowel Jonathan Delforge als Pieter Goossens. Uiteindelijk wist Taelman net Matthieu Collin achter zich te houden om zo de vijfde plek te behouden.

In de tweede wedstrijd reed Erind Baba een vlekkeloze race. De Vortex-piloot startte eveneens vanaf pole en wist zijn teamgenoot Kenny Herremans gemakkelijk achter zich te houden. Vortex bezette zelfs het volledige podium met Lucas Romano op de derde plaats. Voor de vierde plek eindigde de race in een anticlimax. Sören Gerits en Jasper Schoonackers vochten stevig, maar in de laatste ronde raakten ze elkaar, waardoor Mathias Laureys en Matthieu Molle de top vijf voltooiden.

Aangezien er maar twee deelnemers voor de troostrace waren en één van hen afwezig was, besloot de organisatie deze race vroegtijdig te stoppen en direct naar de finale over te gaan. Dit liep echter mis door technische problemen bij iRacing, waardoor de finale in het donker zou moeten worden gereden. Uiteindelijk werd er dan maar beslist om de finale een week later te verrijden.

Vince Peeters versus Erind Baba
Vince Peeters versus Erind Baba
Dit was goed nieuws voor Baba, die oorspronkelijk de finale zou hebben gemist. Want in de finale was er nu een spannende strijd tussen Baba en Peeters. Na tien minuten nam Baba de leiding over, maar Peeters bleef geduldig en heroverde de koppositie vijf minuten voor het einde. Peeters gaf deze niet meer af en won de race, terwijl Baba genoegen moest nemen met de tweede plek. Een hevige strijd tussen Herremans en Taelman eindigde in een crash voor Herremans, waardoor Taelman derde werd. Roobrouck eindigde als vierde, terwijl Lucas Romano de vijfde plaats opeiste.

In de Am Auriga Racing-klasse domineerde Mathieu Molle, gevolgd door zijn teamgenoten Nicolas Cordisco en Mathias Cumbo. Molle lijkt af te stevenen op de eindwinst, maar er staan nog twee races op het programma, met de volgende race op de Virginia International Raceway.

Foto's: Belgian F4 ChampionshipDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op dinsdag 11 juni 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons