van der Horst

Olbergs MSE brengt nieuwe generatie samen

Kevin Eriksson - Ford Fiesta Supercar
Kevin Eriksson - Ford Fiesta Supercar
Het rallycrossnieuws volgt elkaar dezer dagen in ijltmpo op. Ditmaal maakte het team Olbergs MSE bekend dat ze een terugkeer plannen naar het World RX na vorig seizoen drie Honda's te hebben ingezet in Global Rallycross. Het Zweeds team dat ook instaat voor de opbouw van de RX2 wagens, zweert bij Kevin Eriksson, zoon van teambaas en ex-rijder Andreas Eriksson, en ex-Audi-rijder Robin Larsson.
  • Circuit Zolder DTM
Kevin Eriksson
Kevin Eriksson
En samen met onder meer de twee zonen van Kenneth Hansen kan de geschiedenis zich herhalen, want Kenneth Hansen was regelmatig in duel met Andreas Eriksson en Lars Larsson, respectievelijk de vaders van Kevin en Robin.

Vooreerst is er Robin Larsson, zoon van tweevoudig Europees kampioen Lars Larsson die vorig seizoen noodgedwongen de overstap van het WK naar het EK moest doen met zijn Audi A1 Supercar. Daarin was hij torenhoog favoriet, won hij de Noorse manche, maar verloor belangrijke punten in Zweden en Frankrijk. Zijn voornaamste opponent Marklund pakte de titel.

Robin Larsson
Robin Larsson
Robins' vader, de waanzinnig spectaculaire Lars Larsson was de enige die de toenmalige en quasi onoverwinnelijke Kenneth Hansen tweemaal de Europese titel afsnoepte. Andreas Eriksson, generatiegenoot van Lars Larsson en Kenneth Hansen en ook een piloot die vaak de middelpuntvliedende kracht in vraag stelde op de track, werd tien seizoenen geleden derde in het EK achter Lars Larsson en Kenneth Hansen. Deze drie veteranen van vele oorlogen hebben samen vier zonen die het tien jaar na datum opnieuw tegen elkaar moeten opnemen.

Andréas Bakkerud - Ford Fiësta Olbergs MSE Team
Andréas Bakkerud - Ford Fiësta Olbergs MSE Team
Eriksson en Larsson zullen twee Fords Fiesta besturen en kunnen bogen over een pak aan ervaring, zowel als piloot als binnen het team.

Foto's: Johnny Loix Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 8 maart 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons