van der Horst

Ole Christian Veiby in Ieper

Ole Christian Veiby
Ole Christian Veiby
Tijdens de Renties Ypres Rally op 21 & 23 Juni 2018 zal de 21-jarige Noorse "rising star" Ole Christian Veiby ervaring komen opdoen op asfalt en dat met het oog op zijn verdere deelname aan het WRC 2.
  • Powercars
Tijdens de recent verreden manche voor het WK Rally in Zweden werd Veiby nog knap derde in WRC2 met een Skoda Fabia R5. Nu komt hij aan de start in de Renties Ypres Rally om er ervaring op te doen op asfalt. Voor VZW Superstage, orgainsator van de rally in de Westhoek betekent dit na de bevestiging van Thierry Neuville in een Hyundai R5 een tweede klinkende naam uit het WK Rally op de affiche.

"De Ypres Rally is de ideale voorbereiding op de asfaltwedstrijden in WRC2. Omdat er nog WRC-piloten aan de start zullen komen, zal ik mijn prestaties met die van hen kunnen vergelijken," aldus Veiby, die nog niet weet met welke wagen hij precies aan de start zal staan. "Onze plannen zijn nog niet helemaal rond wat betreft het team dat de auto zal runnen of hoe we het precies gaan doen, maar we zullen in elk geval als privé-team aan de start komen."

Met Thierry Neuville zal Ole Christian Veiby alvast een ideale referentie als concurrent hebben, maar ook de Belgische Skoda-tenoren, waaronder Belgisch titelverdediger Vincent Verschueren en Kris Princen, winnaar van de openingswedstrijd van het BRC, zullen uitstekende referentiepunten vormen.

Foto: Club SuperstageSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Internationaal op zondag 4 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons