van der Horst

Oliver Askew vervoegt Jake Dennis bij Avalanche Andretti Formula E

Jake Dennis en Oliver Askew
Jake Dennis en Oliver Askew
Op minder dan een week van de pre-seasontesten is Avalanche Andretti Formula E rond met hun huiswerk, althans inzake de piloten. Dat Jake Dennis ging blijven bij het team, ondanks het vertrek van BMW, was al verzekerd tijdens de finale in Berlijn. Nu kent de Brit ook zijn ploeggenoot, namelijk Oliver Askew, die de switch maakt van IndyCar naar Formule E.
Askew maakte kennis met de IndyCar in 2020 bij Arrow McLaren SP, maar dat verliep allesbehalve vlot nadat hij na de Indianapolis 500 een hersenschudding opliep en op de koop toe mocht beschikken na één seizoen. Afgelopen seizoen kwam hij nog vijfmaal in actie, maar de kans op een vast zitje in het Amerikaanse éénzitterskampioenschap was klein. Daarom schakelt de Amerikaan nu over naar Formule E. Hoewel hij technisch gezien niet genoeg superlicentie-punten had (een minimum van 20 punten is nodig nvdr.), mocht hij mits een vertragende uitspraak van de FIA veiligheidscommissie nu toch officeel voorgesteld worden.

Askew gaat er wel voor verhuizen richting Europa, want ondanks het verdwijnen van BMW, blijft het Beierse merk toch hun uitvalsbasis voor het komende seizoen inzake de simulator. Normaal gezien verhuist het team vanaf 2023 naar het Verenigd Koninkrijk.

Foto: Andretti AutosportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 24 november 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons