van der Horst

Olivier Panis en Eric Debard keren terug naar Sofrev ASP

Fabien Barthez/Morgan Moullin-Traffort - Sofrev ASP Ferrari 458
Fabien Barthez/Morgan Moullin-Traffort - Sofrev ASP Ferrari 458
In 2012 eindigden Olivier Panis en Eric Debard tweede in het Franse GT kampioenschap met een Ferrari van het team Sofrev ASP. Vorig jaar verhuisden de twee rijders naar Hexis Racing maar kenden ze met de McLaren minder geluk, terwijl Sofrev ASP de titel binnenhaalde met het duo Fabien Barthez /Morgan Moullin-Traffort. Barthez zoekt dit jaar zijn geluk in de European Le Mans Series, nog steeds in een Ferrari van Sofrev ASP en na het opdoeken van Hexis Racing besloten Panis en Debard terug te keren naar het oude nest.
Sofrev ASP zet in het GT Tour kampioenschap niet minder dan drie Ferrari’s 458 in, Moullin-Traffort zal zijn titel verdedigen in de wagen met #1, maar nu met Philippe Giauque aan zijn zijde, terwijl Panis en Debard uitkomen op de wagen #10. Een derde Italiaanse bolide is er voor Jean-Luc Beaubelique die geflankeerd wordt door Ludovic Badey.

Sport Garage Ferrari 458
Sport Garage Ferrari 458
Ook het andere Franse Ferrari team, Sport Garage blijft actief in het GT kampioenschap bij onze zuiderburen. Het maakt een Ferrari 458 klaar voor het duo Eric Cayrolle/Arno Santamato dat verleden jaar ook al de kleuren van het team verdedigde.
Foto's: GT Tour & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 17 februari 2014.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons