van der Horst

Tom Coronel boekt mooie zevende plaats in Le Castellet (+ video)

Tom Coronel - Roal Motorsport RML Chevrolet
Tom Coronel - Roal Motorsport RML Chevrolet
Voor Tom Coronel werd het toch weer een weekend van overleven. In de vrije trainingen liep het lekker, maar in de kwalificaties kwam hij met zijn ROAL Motorsport Chevrolet Cruze uiteindelijk 4/100 van een seconde te kort. Daarmee miste hij deelname aan de beide laatste kwalificatiesessies en een kans op een goede startpositie in de tweede race. Nu moest hij tot tweemaal toe vanop de dertiende plek starten.
  • Powercars
Tom Coronel
Tom Coronel
In de eerste race kwam hij redelijk weg en streed met een groepje rijders om posities 10 tot 13. Daarin klom hij op naar de elfde plaats en streed met alles wat hij waard was voor een top 10 klassering. Die ontglipte hem en ook de elfde plaats werd op de finishlijn weggekaapt door Rickard Rydell.

De tweede race kende een hectischer verloop en met name om de posities vóór Coronel werd flink gestreden. Door bestraffing en uitval van anderen reed de Nederlander al snel binnen de top 10 en manifesteerde zich daar sterk. Hij troefde Lada-rijder Jaap van Lagen af, wist teamgenoot Tom Chilton vóór te blijven en eindigde na een bijzonder spannend finishgevecht met Hugo Valente alsnog zevende. In het WK Toerwagens (FIA WTCC) bezet Tom Coronel nu de 12e plaats met een totaal van 33 punten.

"In de vrije trainingen en kwalificaties was het hard werken om een goede tijd op de klokken te krijgen", opent Tom Coronel zijn verhaal. "Het lukte niet om verder naar voren te komen. Uiteindelijk kwam ik vierhonderdste van een seconde te kort om aan de Q2-sessie mee te mogen doen.  Daar worden de startposities voor de tweede race verdeeld, maar helaas zat ik daar niet bij. Dat was dus balen, want met die dubbele dertiende startplaats moet je tot twee keer toe van achter naar voren rijden. In de eerste race lukte dat onmogelijk. De auto wilde niet, ik had nul grip en geen acceleratie. Het leek wel of ik op ijzerdraad reed. Ik heb gevochten voor wat ik waard was en verloor op de streep nog een positie aan Rickard Rydell. Tussen de races door hebben wij de setting van de auto veranderd en dat pakte goed uit. In de tweede race ging het een stuk beter. De banden hadden meer grip, de auto pakte beter op en ik had meer strijd met de mannen om mij heen. Passeerde zelfs meerdere rijders. Verder had ik wat geluk met de acties van de mannen voor mij, waardoor ik als zevende eindigde."

"Nu blijven we hier in Paul Ricard en gaan nu maandag opnamen voor RTL en ons YouTube kanaal maken. Voor de dinsdag hebben wij vier setjes banden liggen om daarmee uitgebreid te testen. Eigenlijk is dat er zowel vorig jaar als dit seizoen nooit echt van gekomen. Daarmee hopen wij de puntjes op de i te zetten voor de rest van dit seizoen. De komende race is op een stratencircuit in Portugal. Dat is nieuw voor het kampioenschap en nieuw voor mij. Normaal kom ik redelijk uit de voeten op stratencircuits en ik hoop dat we met de tests die wij nu doen daar goed te presteren".

Foto's: Tom Coronel
 

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 28 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons