van der Horst

Omloop: Voorbeschouwing van Patrick Snijers

Vrijdagavond start in Roeselare de ConXioN Omloop van Vlaanderen, de 7e van in totaal 9 rally’s die meetellen voor het BK rally. Voor het eerst in jaren staat Patrick Snijers met zijn MAES Porsche 997 GT3 nog eens aan de start van deze klassieker.
De Omloop van Vlaanderen is aan zijn 59e editie toe en is daarmee de oudste wedstrijd op de Belgische rallykalender. Patrick Snijers won deze wedstrijd zes keer. Na enkele jaren afwezigheid staat hij dit weekend samen met corijder Davy Thierie aan de start. “Dat heb ik te danken aan mijn partner Yves Maes van Maes containers” zegt Patrick Snijers. “Dankzij hem kan ik voor het eerst in jaren, met een competitieve en betrouwbare wagen, een volledige kampioenschap afwerken. Dat geeft zoveel voldoening.”
 
Patrick Snijers staat momenteel derde in het kampioenschap en aan de leiding in de GT klasse. In het verleden won hij 7 Belgische titels, 1 Nederlandse en 1 Europese. Dit weekend kan hij daar nog een titel aan toevoegen. “Het is geen algemene titel maar eentje in mijn klasse. Die titel heeft dan ook de uitstraling niet van een algemene titel maar het is wel een beloning voor de inspanningen van mijn partners, in het bijzonder Yves Maes. Ik heb ook enorm veel voldoening van mijn derde plaats algemeen.  Het winnen van een titel is de opeenvolging van successen en is de bevestiging dat je bezig bent aan een goed seizoen. Maar laat ons niet het vel van de beer verkopen vooraleer die geschoten is. We staan er goed voor en als we erin slagen om voor Gunther Monnens te eindigen dan is die titel ook een feit. Maar eerst moet de koers gereden worden. Met Delplace, Van Parijs, Monnens en Claerhout verwacht ik mij opnieuw aan een pittige strijd. De Omloop heeft een specifiek parcours. Roeselare is niet zo heel erg ver weg van Ieper maar toch zijn het twee verschillende wedstrijden. Het parcours van de Omloop is sneller en de klassementsritten liggen er glad bij.”
 
Het rallycentrum van de Omloop van Vlaanderen ligt in Roeselare aan de Zwaaikomstraat, recht tegenvoer de thuisbasis van Team Floral. Op vrijdagavond worden er 5 klassementsritten gereden goed voor 39.97 km rijden tegen de tijd. Op zaterdag komen er daar nog eens 158.77 competitieve kilometers bij uitgesmeerd over 13 klassementsritten. De winnaar van de 59eOmloop van Vlaanderen mag omstreeks 20.45 u de champagne ontkurken.

Persbericht Patrick SnijersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 30 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons