van der Horst

Omloop: Fernémont haalt uit in regenweer

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont mag straks als leider naar dag twee van de Omloop van Vlaanderen, de zevende manche van het BRC. De Waal toonde zich in natte, en later ook nachtelijke, omstandigheden de sterkste van het peloton. Het podium is zelfs heel verrassend met een sterke Kevin Demaerschalk op twee en Ghislain de Mévius, op kousevoeten, op drie;
  • St. Paul
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
De openingsfase van de 60ste Omloop van Vlaanderen kon op zijn minst geanimeerd genoemd worden. Eerste leider was Adrian Fernémont (Skoda Fabia) die zijn kennis van vorig jaar meteen omzette in een snelste tijd op De Ruiter I. Hij gaf meteen Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) het nakijken. De pupil van Freddy Loix brengt nochtans de nieuwe Evo-versie in stelling in zijn jacht op een eerste BK-zege. BK-leider Kris Princen (VW Polo) opende met een derde tijd.

Tijdens de tweede proef begon het ook voor de grootste tenoren wat te druppelen waarop Kevin Demaerschalk (Ford Fiesta) zich voor een eerste keer toonde door de proef te winnen, samen met Bédoret. De Zoning, de derde proef, lag er kletsnat bij. Doorgaans valt daar weinig te winnen maar Demaerschalk toonde het potentieel van zijn Fiesta MKII, die zijn debuut maakt op Belgische wegen, en was minstens vijf tellen sneller dan zijn concurrenten. Hij trok zich op kop, maar Fernémont hees zich op de volgende proef opnieuw naast de Brabander. De Waal zette wel een sterke tijd neer op de slotproef van de dag, enkel Vincent Verschueren (Skoda Fabia) was daar sneller, en snoepte de kop af van Demaerschalk die nu op 8.8 seconden volgt van de leider. Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) staat op regelmaat derde op 12.4 seconden. Een tot de laatste proef vrij makke Vincent Verschueren (Skoda Fabia) is nu vierde op 16.1 seconden. Bédoret verloor redelijk wat tijd op de slotproef, net zoals Princen, en staat als vijfde nog net binnen de 20 seconden. PJM Cracco is zesde, Princen pas zevende op 23.4 seconden van Fernémont, derde in de BK-tussenstand. Pieter Tsjoen rondt de top acht af.

Patrick Snijers - Porsche GT3 997
Patrick Snijers - Porsche GT3 997
Voor anderen verging het minder, onder meer voor Patrick Snijers die vroeg aan de kant moest in zijn Porsche GT3. Bij de Porsches leidt Andy Lefevere. Bij de historics leidt Stefaan Stouf (Ford Sierra) de dans, bij de Juniors Gilles Pyck (Peugeot 208). Zij moesten wel nog de vijfde proef afwerken.

Morgen volgen er nog eens vijftien klassementsritten.

Foto's: RIP en Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 6 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons