van der Horst

Omloop: Fernémont diept voorsprong uit

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont is halfweg koers in de Omloop van Vlaanderen al flink op weg naar de zege. De Waal heeft zowat een halve minuut voorsprong op Kevin Demaerschalk en Sébastien Bédoret.
Kevin Demaerschalk - Ford Fiesta
Kevin Demaerschalk - Ford Fiesta
Adrian Fernémont (Skoda) haalde ontzettend fors uit op de eerste proef van de dag. Hij ging maar liefst ruim zeven tellen sneller dan al de rest, waardoor hij zijn voorsprong meteen uitdiepte tot een kwartminuut. Doorheen de ochtend ging de Waal verder op zijn elan en werd de kaap van de halve minuut zelfs even gerond, maar op de zoning kwam alles terug een beetje dichter. Kevin Demaerschalk (Ford Fiesta) moest zijn tweede plaats nog afgeven aan Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) die nu aantikt op 27.6 seconden van de leider. Demaerschalk volgt op 1.7 seconde van de pupil van Freddy Loix die zelf te velde trok om zijn leerling aan te moedigen. 

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Vincent Verschueren (Skoda Fabia) staat nu op vier, op dik veertig seconden van de kop. Hij heeft Kris Princen (VW Polo) achter zich die wel al een besttijd neerzette, maar moeite heeft om het tempo dat hij in Ieper toonde opnieuw te halen. In dat tweede peloton zit ook PJM Cracco (Skoda Fabia) en Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) die terrein moet prijsgeven na een sterke vrijdag. Ook Pieter Tsjoen en Niels Reynvoet, beide ook in een Skoda, hangen nog hun wagentje aan.

Bij de historics leidt Bjorn Syx na de opgave van Stefaan Stouf. Bij de GT's neemt Romain Delhez de kop nadat Andy Lefevere het veld in dook. Bij de juniors staat Gilles Pyck nog steeds ruim aan kop, en hij houdt zelfs het tempo van Timo Van der Marel, leider in RC4, goed aan.

Foto: Sandro Delaere en RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 7 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons