van der Horst

Omloop: Princen als leider naar slot

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Met nog vier proeven te gaan steven Kris Princen af of een derde seizoenswinst. Vincent Verschueren ziet de Limburger steeds verder weg rijden.
Met vier besttijden op vijf proeven was Princen (Skoda Fabia R5)  de sterkste van de middaglus. Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) kon maar één snelste tijd afsnoepen maar die bracht hem amper dichter. Princen leidt met 18.9 seconden en lijkt dus goed op weg naar winst.

Ook de derde plaats lijkt stilaan vast te liggen. Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5) volgt op driekwartminuut. De Waal is echter nog niet helemaal thuis want Sébastien Bédoret (Skoda Fabia R5) volgt op 17 tellen van Fernémont.

Achter de Skoda's is een mooie strijd bezig tussen Gunther Monnens (Porsche GT3) en Patrick Snijers (Porsche GT3). De twee worden slechts door drie seconden gescheiden.

Bij de historics is Paul Lietaer (Opel Manta) leider af. Hij knalde met zijn wagen op een betonblok op De Zoning nadat zijn voorligger een zandzak had geramd. Ook Bert Coene (Mitsubishi Lancer) werd verrast en moest opgeven. De Zoning werd zelfs geannuleerd na het incident.

In de M-Cup leidt Franky Boulat en bij de Juniors neemt Gilles Pyck voorlopig de maat van de rest nadat Grégoire Munster lek reed.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 1 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons