van der Horst

Omloop: Princen ment na dag 1

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Met vier besttijden op vijf proeven is Kris Princen de logische en verdiende leider na de openingsdag in de Omloop van Vlaanderen, manche zeven van het Belgische Rallykampioenschap. Hij heeft een voorsprong van 11.3 seconden op BK-leider Vincent Verschueren.
  • Powercars
Met een vier op vijf is Kris Princen furieus uit de startblokken geschoten. Vincent Verschueren was amper één keer sneller, en dan nog bedroeg het verschil maar een halve seconde. Resultaat: de Limburger heeft een voorsprong van ruim elf tellen. "Er zijn dit jaar geen studierondes, dus ik ben er meteen ingevlogen", aldus Princen. Verschueren zat dan weer iets minder comfortabel in zijn nieuwe wagen. "Te hard, en daarbovenop kwam een foutje op KP Beveren dat me een vijftal seconden kostte. Op de Zoning heb ik me drie keer verkeken op een wit bord dat reflecteerde door onze verstralers", aldus de Oost-Vlaming.

Adrian Fernémont is mooi derde, maar de Waal moet eerder achterom zien dan voorruit. Hij heeft dertien seconden achterstand op Verschueren, maar slechts een voorgift van net geen negen seconden op Sébastien Bédoret. Daarrond moest ook Kevin Demaerschalk gehangen hebben, maar hij viel in het slot van de openingsdag uit.

Andy Lefevere is een uiterst knappe vijfde op bijna 50 seconden van de leider. Hij gaat de eerste Porsche vooraf, en dat is Gunther Monnens. Hij telt nog geen seconde voorsprong op Patrick Snijers en amper vier tellen op Tim Van Parijs, mede-auteur van de besttijd op KP Zoning.

Bij de historics is er geen houden aan Paul Lietaer, net zoals Mats van den Brand in de M-Cup. Bij de Juniors is Grégoire Munster de orkestleider van dienst.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 31 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons