van der Horst

Omloop: Princen onverslaanbaar in Roeselare

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen heeft voor de derde keer in zijn carrière de Omloop van Vlaanderen op zijn naam geschreven. De Limburger was niet te volgen op het West-Vlaamse asfalt. Met Vincent Verschueren en Adrian Fernémont stonden er drie Skoda's op het podium.
  • St. Paul
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen (Skoda Fabia R5) heeft de zege niet meer uit handen gegeven. De Limburger controleerde perfect en liet voor de rest van de rijders juist nog wat kruimels. Zo konden Sébastien Bédoret (Skoda Fabia R5) en Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5) zelfs nog een snelste tijd op hun naam schrijven. 

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) had een hele dag moeite met het hoge tempo van Princen te volgen en moest aanschouwen hoe Princen zijn voorsprong steeds verder uitdiepte, zelfs na een kleine fout zaterdagochtend. Verschueren eindigde op 18.2 seconden. Door de winst van Princen nadert hij op vier punten van Vincent Verschueren, met nog twee wedstrijden te gaan.

Dat zowel Bédoret als Fernémont nog snelste tijden lieten noteren was niet meteen een verrassing want ze vochten nog een onderlinge strijd uit om het derde schavotje op het podium. Uiteinlijk hield Fernémont zijn derde plaats vast. De eindaanval van Bédoret, Freddy Loix' pupil, kwam te laat. Hij eindigde op 14 tellen van Fernémont en op bijna een minuut van Princen.

Gunther Monnens
Gunther Monnens
Achter de Skoda's was er een schitterende strijd voor winst in de Porsche Trophy. Gunther Monnens haalde het uiteindelijk nog met een mooie voorsprong. Patrick Snijers moest de duimen leggen en eindigde op 8.1 seconden. Later kreeg Monnens nog een straftijd van drie minuten omdat hij te laat inklokte. Hij was nog even gestopt bij de servicecrew wat niet voorzien was. Daardoor heeft Patrick Snijers zijn titel in GT beet.

Pieter-Jan Michiel Cracco, Melissa Debackere, Tim Van Parijs en Robin Maes besloten de top tien.

Gilles Pyck - Peugeot 208 R2
Gilles Pyck - Peugeot 208 R2
Franky Boulat was elfde en winnaar in de M-Cup. Gilles Pyck werd na de lekke band van Grégoire Munster soeverein leider, en haalde het uiteindelijk ook bij de Juniors. Munster finishte nog tweede. Bij de historics won Danny Kerckhof.

Foto's: Davy Degryse & Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 2 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons