van der Horst

Omloop: Princen op kop zaterdagmiddag

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Na negen van de achttien proeven, halfweg dus, leidt Kris Princen de Omloop van Vlaanderen. Hij heeft een kleine voorgift op Vincent Verschueren die kort voor de middag terug dichterbij wist te kruipen.
Kris Princen (Skoda Fabia R5) opende zoals hij vrijdagavond was geëindigd. De Limburger snelde ervandoor en bouwde zijn voorsprong gestaag uit. Maar op KP Zilverberg ging hij even rond en verloor een kleine tien seconden, waardoor Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) terug in het spoor kroop. Princen liep op de slotproef van de ochtendlus wel terug uit. Hij heeft een voorsprong van 7.3 seconden op de Oost-Vlaming.

Adrian Fernémon (Skoda Fabia R5) volgt al op een halve minuut van de leider als derde. Sébastien Bédoret (Skoda Fabia R5) is vierde op ruim vijftig seconden. Gunther Monnens (Porsche GT3) is vijfde, maar wordt op de huid gezeten door de tweede Porsche en dat is die van Patrick Snijers (Porsche GT3).

Bij de historics is Paul Lietaer autoritair leider. Hij zelfs elfde algemeen. Franky Boulat leidt in de M-Cup. Grégoire Munster is eerste Junior. Gilles Pyck heeft zich terug op de tweede plaats gezet.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 1 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons