van der Horst

Omloop: Regen en Fernémont vormen opnieuw duo

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont heeft zijn voorsprong kunnen bestendigen na de middaglus - enkel de zoning moet nog afgewerkt worden - in de Omloop van Vlaanderen, de zevende van negen manches in het BRC. De regen kwam als geroepen want Sébastien Bédoret sloop dichter. Kevin Demaerschalk vecht voor zijn podium.
  • Shopa
Adrian Fernémont (Skoda Fabia) begon volwassen aan de middaglus en liet onder meer dichtste belager Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) even begaan. Het jonge talent van Skoda naderde een viertal tellen, maar dan leek Fernémont de weergoden nog eens in te roepen om die vier seconden terug te winnen. De Waal kreeg regen en profiteerde van een vroege startpositie. Bédoret terug naar af dus.

Kevin Demaerschalk - Ford Fiesta
Kevin Demaerschalk - Ford Fiesta
Ook voor Kevin Demaerschalk (Ford Fiesta) kwam de regen net op tijd. "Op nat wegdek hebben we onze afstelling beet. In droge omstandigheden hebben we nog wat werk." Dat bleek ook. De Brabander verloor plots flink wat seconden maar toen het moeilijker werd knoopte hij aan met twee tweede tijden. Sébastien Bédoret blijft tweede op 27.5 seconden, zowat de achterstand rond de middag. Demaerschalk volgt op 39.3 tellen. Als hij straks podium rijdt zal dat mede dankzij de omstandigheden zijn.

Vincent Verschueren (Skoda Fabia) is nog altijd vierde, weliswaar op 51.6 seconden. Hij houdt nog altijd Kris Princen (VW Polo) af die nog altijd niet in zijn ritme komt, ook al noteerde hij opnieuw een snelste tijd. PJM Cracco (Skoda Fabia) valt als zesde net buiten de minuut, maar blijft dus wel in de buurt van Princen en Verschueren, én mag misschien hopen op meer, want zijn tijden verbeteren snel. Pieter Tsjoen (Skoda Fabia), Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) en Niels Reynvoet (Skoda Fabia) haakten af.

Bij de GT's immer Romain Delhez, bij de historics is Bjorn Syx ongenaakbaar - en ja, Paul Lietaer rijdt ook mee, op stek 2- en ook bij Juniors luidt maar één naam, die van Gilles Pyck. Gunther Monnens leidt de regendans in de M-Cup.

Foto's: RIP en Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 7 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons