van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Kurt Braeckevelt is de nieuwe criteriumkampioen

Kurt Braeckevelt - BMW M3
Kurt Braeckevelt - BMW M3
BMW rijder Kurt Braekevelt won vandaag de voorlaatste manche in Roeselare en omdat zijn belangrijkste titelconcurrenten (Stefaan Tjoens en de gebroeders Hanegreefs) pech kenden kan tijdens de slotmanche (EBR) niemand zijn ruime voorsprong nog overbruggen. Kurt opende sterk, maar moest toch de ganse wedstrijd voluit blijven gaan om seconde per seconde zijn voorsprong op Franky Boulat en Marc Maertens verder uit te bouwen.
  • LTF
De regerende kampioen Boulat die finaal als tweede aantikte gaf uiteindelijk een dikke halve minuut toe op… zijn opvolger. Ook Marc Maertens ging voluit, maar na een besttijd (KP6) eindigde zijn slotoffensief even later met een gebroken cardan. Na een verdienstelijke rally erfde Wim Dereu zo de derde podiumplaats. In de slotfase moest ook Wouter Lievens nog aan de kant, waardoor Philip Lommers als vierde aantikte en Bjorn Renier als eerste niet-BMW op de vijfde plaats over de meet ging.
“Deze dubbelslag is als een droom” vertelde Kurt Braeckevelt vlak voor zijn huldiging op het podium. “Temeer omdat ook vandaag de strijd met Franky en Marc weer zeer intens was, ben ik een zeer gelukkige kampioen.”

Foto: BFO-BRC  



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 6 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons