van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Loix meteen vooraan

Freddy Loix - Skoda Fabia S2000
Freddy Loix - Skoda Fabia S2000
In de ConXioN Omloop van Vlaanderen is de korte vrijdagetappe gedomineerd door Freddy Loix met zijn Skoda Fabia Super 2000. De leider in het Belgisch kampioenschap verraste de beter gewapende WRC-piloten met twee snelste tijden. Na drie klassementsproeven staat Loix aan de leiding met 4"0 voorsprong op Kris Princen en 8"2 op Bernhard Ten Brinke.
Kris Princen - Subaru WRC
Kris Princen - Subaru WRC
"Ik had meteen een supergevoel in onze nieuwe Fabia S2000, de wagen die in Ieper nog bestuurd werd door Sepp Wiegand. De wagen is 30 kg lichter en heeft een optimale gewichtsverdeling, waardoor hij fantastisch op de baan ligt. En, natuurlijk heb ik zelf ook fors aangevallen," lachte Freddy na zijn kanonstart.

Kris Princen maakte zich niet teveel zorgen, want hij moet nog in het ritme komen: "Het is van de Sezoensrally in mei geleden dat ik nog met de Subaru heb gereden en ik moet nog in het ritme komen," vertelde Princen.

Bernhard Ten Brinke, die ook een jaar niet meer gereden heeft, verraste met een snelste tijd op de derde proef. De Nederlander zal zaterdag zeker een te duchten concurrent worden.

Cédric Cherain, derde in het Belgisch kampioenschap, volgt op de vierde plaats op 15"1, nipt voor Bob de Jong en de Brit Robert Swann.

Andy Lefevere is in zijn thuisrally meteen in de kopgroep te vinden met zijn Lancer EvoX R4. Hermen Kobus volgt op de achtste plaats na remproblemen, voor Chris Van Woensel, die niet over het maximale vermogen kon beschikken in zijn Subaru, en Pieter Tsjoen, die nog niet het volste vertrouwen heeft in zijn Peugeot 208 T16.

Mathias Viaene - Porsche 997 GT3
Mathias Viaene - Porsche 997 GT3
Ook Matthias Viaene is zeer knap onderweg tijdens zijn eerste optreden in de Porsche 997 GT3 en staat 11de op één seconde van Tsjoen en midden de WRC, R5 en S2000 wagens. Snijers is in zijn BMW de tweede tweewielaandrijver op de dertiende plaats en op negen seconden van Viaene.Ruben Maes - Porsche 911 SC
Ruben Maes - Porsche 911 SC
Vincent Verschueren (15de - transmissie) en Tim Van Parijs (29ste - radiator) verloren heel wat tijd, terwijl Claude Bal moest opgeven. In Historic is de leiding in handen van Paul Lietaer voor Tobi Vandenberghe. In het Junior BRC staat de Ier Stephen Wright voorlopig aan de leiding.
Foto's: Wilfried GeertsDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 6 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons