van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Nabeschouwing Citroën & DS BeLux

De DS 3-piloten gaven kleur aan de Omloop van Vlaanderen, de 7de manche van het Kampioenschap van België Rally. Vincent Verschueren en Jourdan Serderidis waren in strijd voor het podium, terwijl Guillaume Dilley en Kevin Demaerschalk een bijzonder boeiende tweestrijd leverden tot de finish voor de overwinning in RC3.
  • Hamofa Performance
Met de DS 3 WRC gehuurd bij PH Sport had Jourdan Serderidis op papier de beste wagen van het volledige startveld van de Omloop van Vlaanderen in Roeselare. Maar, zoals hij al voorspelde voor de start, had hij wat tijd nodig om de finesses van de wagen onder de knie te krijgen. Ondertussen verdedigde Vincent Verschueren met brio de kleuren van DS. Verschueren zat net achter Freddy Loix en Kris Princen en profiteerde van de problemen van die laatste om even de tweede plaats te nemen. Hij toonde zijn snelheid bovendien met twee mooie snelste tijden.

"Na het monteren van een ander differentieel achteraan, past de DS 3 R5 beter bij mijn rijstijl," vertelde de West-Vlaming. "Ik kan agressiever rijden. In plaats van zuiver in te sturen op de voortrein, gebruik ik de handrem wat meer en dat lijkt efficiënter. Bovendien is het ook veel plezanter. Ik ben blij met die twee snelste tijden voor Freddy en Kris. Ik bleef ook kort bij Freddy in het klassement. Helaas viel de oliedruk plots weg vlak na de start in Houthulst. Om de motor niet te beschadigen, heb ik de wagen meteen aan de kant gezet. Een oliedruksensor begaf en de motor verloor al zijn olie. Dit is heel jammer, want met een 2de plaats zou ik de laatste titelrivaal van Freddy geweest zijn. Maar, ik ben blij dat ik bewezen heb dat ik zijn snelheid kan evenaren."

Terwijl Verschueren moest opgeven, vond Jourdan Serderidis steeds beter zijn draai in de DS 3 WRC. Hij begon tijden tussen de toppers te draaien en was zelfs de allersnelste op de drie doortochten op de zoning in Roeselare. Hij rukte op in het klassement om uiteindelijk zijn debuut met een WRC te bekronen met een erg verdienstelijke derde plaats.

Citroën & DS BeLux Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op maandag 7 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons