van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Nabeschouwing GoDrive

Vincent Verschueren en Veronique Hostens waren op de afspraak in de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Het duo van GoDrive zat meteen goed in het ritme. Vrijdagavond hielden ze voeling met de koplopers Kris Princen en Freddy Loix en zaterdag leken ze een aanval in te zetten op de tweede plaats, tot de motor van de DS 3 R5 het voor bekeken hield.
  • LTF
Ondanks het gebrek aan competitie tijdens de zomer, zat Vincent meteen in het goede ritme.
"Op de eerste proef was het even schrikken, want het eerste deel van die proef is bloedsnel. Het was een serieuze wake-up call! We draaiden correcte tijden en stonden op 17" van leider Princen na de eerste drie proeven vrijdagavond," vertelde Vincent.

Zaterdag in de openingsronde van 4 klassementsproeven werd het zelfs nog beter. Zowel in Oekene als op de Zilverberg was de GoDrive DS 3 R5 de snelste van het volledige veld! Zowel Freddy Loix als Kris Princen beten in het stof. Vincent en Veronique verkleinden de kloof tot 15"6 op leider Freddy Loix en 5"9 op Kris Princen.
"We hebben vrijdag een ander differentieel achteraan gemonteerd en dat past beter bij mijn rijstijl. Ik kan wat agressiever rijden en heb minder last van onderstuur bij het ingaan van de bochten. In plaats van zuiver op de voortrein in te sturen in de korte bochten, gebruik ik nu de handrem en dat blijkt gewoon sneller te zijn. Het is natuurlijk ook veel plezanter," lachte Vincent, die al uit keek naar de Zoning, zijn lievelingsproef als ex-motoracer.

Helaas kon hij die proef niet meer afwerken. Na een 2de tijd in Passendale, moest hij de DS 3 R5 kort na de start in Houthulst definitief aan de kant zetten.
"Meteen na de start kreeg ik een alarm op het dashboard dat de oliedruk gevaarlijk daalde. Om de motor niet stuk te rijden, heb ik de wagen onmiddellijk aan de kant gezet. Een oliedruksensor ging stuk, waardoor de motor alle olie verloor. Het is bijzonder jammer dat ik me niet heb kunnen meten met Freddy op de Zoning...," aldus een zwaar ontgoochelde Vincent Verschueren, die duidelijk een tandje bij had gestoken voor zijn opgave.  

GoDrive Press



    
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 6 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons