van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Nabeschouwing Peugeot België-Luxemburg

Kris Princen en zijn Peugeot 208 T16 gaven kleur aan het begin van de Omloop van Vlaanderen. Als leider na de eerste dag van de rally was de piloot van Peugeot België- Luxemburg vastberaden om op zaterdag zijn voorsprong verder uit te bouwen. De mechaniek besliste er helaas anders over.
Zowat twee maanden na de Rally van Ieper was Kris Princen ongeduldig om te zien hoe competitief zijn Peugeot 208 T16 was. Vrijdagavond was de Limburger snel gerustgesteld. Al meteen na de eerste klassementsproef van de Omloop van Vlaanderen nam hij de leiding over de wedstrijd. Hij voegde er in de derde KP meteen nog een besttijd aan toe, en kon met gerust gemoed de nacht in als leider van de
rally.

Op zaterdagochtend dreef Kris zijn Peugeot opnieuw naar uitstekende tijden, en kon hij de leiding vasthouden tot in de zesde klassementsproef. Maar geleidelijk aan kreeg hij steeds vaker af te rekenen met acceleratieproblemen, en moest hij zijn voornaamste rivaal de leiding laten overnemen.

“Tijdens de service deed het team er alles aan om de problemen op te sporen en op te lossen, maar blijkbaar zat de duivel deze keer in de hogedrukpomp van de benzinetoevoer”, legt Kris uit. “Om dat onderdeel te vervangen zou veel te veel tijd nodig geweest zijn.”
“In overleg beslisten we om de handdoek in de ring te gooien”, zo vertelt Wim Doms, Directeur Communicatie bij Peugeot België-Luxemburg.
“Nog verder blijven proberen leidde nergens toe, en we wisten dat de oorzaak van het probleem niet kon aangepakt worden. Het wordt stilaan een vermoeiend refrein, maar laten we ons maar concentreren op de volgende wedstrijd, de East Belgian Rally die binnen drie weken op de agenda staat.”

Peugeot België-Luxemburg



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 6 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons