van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Secondenstrijd tussen Princen en Loix

Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
De eerste etappe van de ConXioN Omloop van Vlaanderen, de zevende manche van het Belgian Rally Championship, loste meteen de verwachtingen in. Het duel tussen Kris Princen en kampioenschapsleider Freddy Loix was uiterst spannend. Princen gaat in Roeselare de nacht in met 2"3 voorsprong op Freddy Loix. Er is nog niets beslist...
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
80 teams gingen om 18h van start voor de eerste drie klassementsproeven, goed voor in totaal 25 km tegen de chrono. Na een scratch op de eerste proef van Kris Princen, nam Freddy Loix het commando weer over met 0"8 voorsprong, maar op De Ruiter, verreden in het donker, nam de Peugeot-piloot de leiding opnieuw over met 2"3 voorsprong.
"Ik wilde snel starten en dat lijkt aardig gelukt, maar morgen is nog een lange dag," aldus Kris Princen. Freddy Loix was  niet helemaal tevreden over de set-up van zijn Skoda Fabia R5: "Net zoals in Ieper hebben we moeite bij het insturen in gladde bochten. Het is lastig om het onderstuur op te vangen..."

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren volgt na een prima start op de derde plaats op 19"5 met de DS 3 R5 van GoDrive, gevolgd door Didier Duquesne op 38"2 en Stephen Wright op 50"6. Dit zijn de vijf piloten die binnen de minuut wisten te blijven van Princen... na 25 km.




Paul Lietaer - Subaru
Paul Lietaer - Subaru
De verrassing is de 6de plaats algemeen van Paul Lietaer, die met zijn "historic" Subaru Legacy RS knaltijden klokt op zijn lievelingsparcours. Filip Pyck, leider bij de klassieke Gr.N's, volgt op de 7de plaats, voor Kevin Demaerschalk die de leiding heeft genomen bij de voortrekkers, al volgt Guillaume Dilley, momenteel tweede in het BRC, op amper 2"3. Ook tussen de DS 3 R3's belooft het nog een uitermate pittig duel te worden.

Tom Van Rompuy / Bert Feys - Ford Fiësta R5
Tom Van Rompuy / Bert Feys - Ford Fiësta R5
Tom Van Rompuy sluit bij zijn debuut met de Ford Fiesta R5 de top 10 af, nadat hij tijd verloor door een lekke band.

In de M Cup heeft Tobi Vandenberghe de leiding in handen, terwijl Victorien Heuninck het best gestart is in R2. Polle Geusens, 3de in R2 achter de Fransman en Adrian Fernémont, is de leider in het Junior BRC.

De ConXioN Omloop van Vlaanderen gaat morgen verder met 15 klassementsproeven vanaf 8h30.

Foto's: RIP/Degryse

 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op vrijdag 4 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons