van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Voorbeschouwing GoDrive

Na een zomerpauze van twee maanden maken de rallyteams zich op voor de tweede seizoenshelft die volgend weekend begint met de 56ste ConXioN Omloop van Vlaanderen. Vincent Verschueren en Veronique Hostens komen alvast met vertrouwen aan de start in Roeselare, na hun prachtige derde plaats in Ieper met de GoDrive DS 3 R5. Een plaats op het podium, dat is eveneens de ambitie volgend weekend.
Na een lange break in het kampioenschap staan er vanaf vrijdagavond 18 snelle klassementsproeven op het programma in de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Zaterdag zagen we Vincent bij het VOC in Brugge heel wat rondjes rijden, maar dan in een andere context.

"Ik ben een van de coaches van de jonge talenten die een opleidingsprogramma volgen bij Future Stars," vertelt Vincent. "Samen met Bernd Casier gaf ik de jongeren een opleiding in wagenbeheersing. De jongeren kregen de kans om zelf een paar rondjes te rijden met een Historic Ascona en een Fiesta R2. Ik heb ze wegwijs gemaakt in de Ascona en natuurlijk heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om me nog eens uit te leven met een achterwielaandrijver. Pure ontspanning en natuurlijk niet te vergelijken met de uitdaging die ons vrijdag te wachten staat."

De affiche oogt opnieuw indrukwekkend in Roeselare, maar Vincent en Veronique, voorlopig derde in het Belgisch kampioenschap, zijn klaar om opnieuw goed te scoren.

"Het parcours van de Omloop ligt me zelfs iets beter dan dat van Ieper. Ik rijd graag in Roeselare," vervolgt Vincent. "Het wordt weer een mooi gevecht tussen de R5's. Ik vind het geweldig dat Kris Princen er ook weer bij zal zijn, want ik ben echt onder de indruk van wat hij dit jaar getoond heeft, ook in Ieper. We zullen nog moeten pushen om hem achter ons te houden in het kampioenschap, maar hoe meer snelle piloten er aan de start staan, hoe plezanter de strijd! Misschien kunnen we samen Freddy Loix onder druk zetten om het kampioenschap spannend te houden."

De ConXioN Omloop van Vlaanderen gaat vrijdagavond van start met drie klassementsproeven. Zaterdag staan nog 15 KP's op het menu, waaronder de Zoning, een proef die Vincent als voormalig motoracer goed ligt. Afspraak in Roeselare!

GoDrive Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 3 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons